Video placeholde

Vtip o Chucku Norrisovi, který není vtipem: Láskyplné objetí s Orbánem a přátelství na věčné časy

Proslulý herec a figurant tří čtvrtin všech vtipů Chuck Norris navštívil poprvé v životě Maďarsko a hned se mu dostalo takového přivítání. Sotva se potkal s Viktorem Orbánem, muži se objali jako staří přátelé. Jak by taky ne, vždyť Chuck, jak sám řekl, o Orbánovi tolik četl, že má pocit, jako by ho už znal.

Herec však nepřijel do Maďarska na Orbánovo pozvání. Oslovila ho charitativní iniciativa Hungarian Baptist Aid, která každoročně před Vánocemi vyzývá lidi k dárcovství. Maďarský premiér však pro vzácnou návštěvu přichystal záživnější program. Jako správný politik, který chce demonstrovat svou sílu, mu ukázal trénink maďarské protiteroristické jednotky.

Premiér Orbán také dosáhl svého cíle, hvězdu akčních filmů a svého obdivovatele oslnil. „Viděl jsem cvičení po celém světě, ale toto byla nejlepší ukázka, co jsem kdy viděl,“ polichotil Orbánovi. Premiér  sám šoféroval auto, jímž obě hvězdy dojely na cvičení bezpečnostmí jednotky TEK. „Jsem bojovník z ulice, nepatřím k elitě. Jsem z vesnice,“ vyprávěl po cestě řidič Orbán. Americkou hvězdu dokonce do své rodné vísky pozval. Až znovu přijede, samozřejmě.

Není divu, že Chuck Norris maďarského premiéra obdivuje (a že si politik si společnými fotografiemi vyzdobil sociální sítě, taky není divu), když podpořil v roce 2016 Donalda Trumpa. Své sympatie vyjádřil také izraelskému předsedovi vlády Benjaminu Netanyahuovi. „Devadesát procent toho, co se o mně říká, je negativní,“ postěžuje si Orbán. Liberálové mě nenávidějí. „Jste jako Trump?“ ptá se herec. „Horší,“ pochlubí s politik.

Maďarská média se po návštěvě mužů příslušníků jednotky TEK podivovala tomu, že jsou na fotografii bez kukel. Normálně prý svou tvář neodhalují. Maďarský bezpečnostní expert ale tvrdí, že na snímku jsou členové premiérovy ochranky a ti kuklu nenosí. TEK se na Orbánově obraně podílí od roku 2015.