Video placeholde

Exposlanec ANO Komárek: Babiše jsem poznal. Je výkonný a metody má tvrdé, musí ho zlikvidovat osobně

Politikům se nedá věřit. To se v Poslanecké sněmovně naučil exposlanec ANO a publicista Martin Komárek. Premiéru Babiše věří, že má rád svou rodinu, jen do určité míry. Politikovým cílem totiž prý není sdělit pravdu, ale získat hlasy. Babiš dělá pod tlakem chyby, ale jeho krizová komunikace je zatím dobrá, a proto se stále drží. Podle Komárka chce premiéra opozice zlikvidovat osobně, protože jinak se zpátky k moci nedostane. Žádnou mediální kampaň v kauze Babiše ml. ale nevidí. Tvrdí, že politici médiím prostě nerozumí.

Komárek tvrdí, že vztah politiků a novinářů byl nenormální vždy, a to z obou stran. Politici v Česku jsou podle něj přehnaně nervózní z toho, co se o nich povídá v televizi a tisku. Připouští ale, že tu probíhají hry miliardářů a majetková struktura médií je varovná. Útoky Babiše na média jsou ale i tak prý neadekvátní.

Pro premiéra jde totiž teď o hluboce osobní záležitost a je pod obrovským tlakem. A dělá chyby. Komárek nicméně nedokáže říct, že by svému bývalému stranickému šéfovi věřil. I to ho prý naučila politika. Doslova říká, že záměry politiků jsou někdy ďábelské, nejsou prý upřímní. Babiš podle Komárka svou krizovou komunikaci konzultuje každý den s nejbližšími poradci a zatím se mu daří.

Komárek míní, že řešením současné situace by byly předčasné volby. Nevěří ale, že by se skutečně mohlo jít v nejbližší době volit, místo toho se spíš bude na Babiše tři roky plivat. Podpora vlády je totiž podle Komárka to poslední, co drží ČSSD a KSČM nad vodou. Obě strany údajně příští volby nepřežijí.

Exposlanec teď vidí osobní tlak opozice na to, aby Babiš z politiky odešel. Jinak prý bude dál hegemonem české politické scény. Pokud tedy neprohraje soud v kauze Čapí hnízdo, což je podle Komárka vážná věc.

Proč si Andreje Babiše oblíbil prezident Zeman? Má v hnutí ANO oponenty? V čem jsou jeho metody tvrdé? A stýská se Martinu Komárkovi po politice?