Řezník - idol českého lidu bez obličeje...

Řezník - idol českého lidu bez obličeje... Zdroj: Facebook

Lid volil hudebníky: Zvítězila hloupost, sprostota a cizí šlágry

Po zesnulém Slavíkovi vyhlásil firemní list kosteleckých uzenin (iDnes) novou hudební soutěž, která měla měřit vybraný hudební vkus našeho národa. Výsledky ukázaly, že Češi si za svůj hudební vkus zaslouží pořádnou dávku Babišových párků, pokud možno se zvýšeným obsahem separátu.

Po trapném úmrtí Slavíka (Českého, zlatého či lidového) se Agrofert rozhodl tuto ztrátu v naší lidové zábavě zaplnit, a vedle řepky a kosteleckých párků začal vyrábět i soutěž v umění. Prostřednictvím svého zcela nezávislého tisku - iDnes - vyhlásil všelidové hlasování o nejpopulárnějšího zpěváka, a výsledky ukázaly duši našeho lidu lépe než sociologický průzkum.

Ukaž ksicht, posero!

V kategorii Zpěváci soutěže O krále drůbežího separátu vyhrál můj oblíbený rapper Řezník. Psal jsem o tomto jedinci již před řadou let. Zaujala mě jeho píseń, kde zpíval "já si nechám hákáč vytetovat na bicáka, spálil bych je všechny udělal z nich uheráka". Píseň byla doprovozena pěkným videem, kde parta grázlů zaživa upaluje bezdomovce.

S panem Řezníkem jsem se potkal osobně, a pokoušel se mi vysvětlit, že celá píseň i videoklip je legrace. Usoudil jsem, že člověk, který má legraci z upalování bezdomovců, je kretén, a na tomto názoru setrvávám. Celkový dojem ze své osoby pak pan Řezník potvrzuje i skutečností, že coby bezdomovce upalující umělec, aby podtrhl svou odvahu a občanskou statečnost, vystupuje zásadně v masce a bojí se ukázat ksicht. Tedy - tento jedinec je nejpopulárnějším zpěvákem lidu, konzumentů informačního separátu v mediích Agrofertu.

Hajluj, hajluj, vykrůcaj, vykrůcaj...

V kategorii skupin to separátníci osadili ještě lépe. V této prestižní části soutěže totiž vyhrál pan Hnídek. Příjmení Hnídek je odvozeno od slova hnida - vajíčko vši - a „hnídek“ ve steré češtině znamenalo „člověk s hlavou plnou vajíček vší“ - viz též všivák. Vědom si této poměrně tristní souvislosti, vystupuje vlastenec Hnídek pod ryze českým pseudonymem Ortel, aby ukázal svou oddanost vlasti a jejímu jazyku.

Ještě předtím, než byl Hnídek Ortelem, byl normálním náckem. V roce 1994 stál jako bubeník u zrodu plzeňské neonacistické kapely Conflict 88.  Ta číslovka v náckovské terminologii znamená nacistický pozdrav Heil Hitler. Podle Wiki kapela hrála mimo jiné v Srbsku na srazu neonacistické organizace Combat 18. Jednu ze svých písní kapela věnovala nacistickému politikovi Rudolfu Hessovi. Bohužel jsem nikdy žádný koncert pana Hnídka neviděl.

Jak dodnes píšou na serveru diskografie.cz, jeden z textů Conflict 88 zněl: „Probuďte se válečníci bílý Evropy, sražte konečně na kolena ty židovský psy.“ A protože se pan Hnídek od Conflictu 88 nikdy nedistancoval, předpokládám, že na jeho koncertech nejsou Židé vítáni. Každopádně však soudím, že nejoblíbenější kapelou českého lidu je formace antisemitského nácka a takového vlastence, že se stydí za své ryze české příjmení a vystupuje raději se směšným příjmením odvozeným z latiny. 

Zpěvačka jako

Třetí volbou čtenářů Kosteleckých uzenin pak byla nejpopulárnější zpěvačka - Eva Burešová. Že jsem paní neznal, nic neznamená - nezajímám se o hudbu. Že o ní a její tvorbě v podstatě nic nenajde ani Google, je už trochu překvapující. Ale konečnou informaci dá až Youtube - tam ji najdeme. Ovšem jenom jako.

Když jsem zadal jméno oceněné umělkyně do Youtube vyhledávače, vyjelo mi, že zpívá písničku jako Beyonce, jako Iggy Azalea & Rita Ora "Black Widow", jako LP "Lost On You", jako Michael Jackson, a jako Madonna. Že by paní Eva Burešová někde zpívala jako Eva Burešová, jsem nenašel. To ale neznamená, že tam není - možná zpívá, jako Ortel, pod nějakým latinským pseudonymem, nebo, jako Řezník, se zafačovaným ksichtem, takže není poznat. Každopádně - nejoblíbenější zpěvačka českého lidu je zpěvačkou ojetin.

Babiš se Zemanem vysvětleni!

Hudební soutěž tak mimochodem přinesla vynikající sociologická data o českém národě, které vysvětlují řadu zásadních patologických jevů našeho veřejného života. Pokud má národ jako zpěváky v největší oblibě nácka, anonyma dělajícího si legraci z upalování bezdomovců a paní, co co zpívá cizí šlágry, je jasné, proč je Zeman prezidentem a Babiš premiérem.

Český národ jako svébytná kulturní entita prostě umírá. A jsem zvědav, jaká budou jeho poslední slova. Když umíral Goethe, pronesl: „Více světla!“ Až bude definitivně umírat český národ, nejspíše řekne „Více separátu!“