Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

Češi začínají pravidelně investovat. Do podílových fondů vložili už téměř půl bilionu

Mizivé zhodnocení peněz na běžném či spořicím bankovním účtu a dobrá ekonomická situace motivují stále více Čechů, aby začali s investováním. Mezi ideální finanční produkt pro nováčky patří zejména investice do podílových fondů, které v posledních letech výrazně rostou.

Dříve panoval mýtus, že pro úspěšné investování je třeba dennodenně pečlivě sledovat vývoj na fi nančních trzích a k tomu si ještě předplatit deník Financial Times. To pochopitelně není pravda. Kvůli tomu, abyste začali investovat do jednoduchých investičních produktů, jako jsou právě podílové fondy, rozhodně nemusíte být odborník na finanční trhy. Data ukazují, že největší překážkou jsou si lidé sami – tím, že investovat vůbec nezačnou.

Podle bankovních expertů jsou podílové fondy tím nejvhodnějším finančním produktem pro investory-nováčky. Vynikají totiž svou nenáročností na odborné znalosti finančních trhů i svou finanční dostupností – u vybraných bank lze takto investovat už pár stokorun měsíčně. Pokud si ovšem zvolíte dostatečně dlouhý investiční horizont, můžete se i při malém vkladu dostat během let na milionové částky.

Více se dočtete na webu Info.cz >>>