.

. Zdroj: Exclusive Tours

Nečekaný úspěch: Zeman se vrhá na hudební dráhu a prezidentovat bude už jen okrajově ve volném čase

Miloš Zeman na mezinárodním veletrhu v Šanghaji, odhodil veškerý stud i trému a podle hesla: „teď nebo nikdy,“ usedl za klavír a před zraky čínských i ruských státníků vyšvihnul svou oblíbenou skladbu – Sentimental Journey.

Během svého vystoupení uhranul naprosto všechny přítomné, přičemž Jiří Ovčáček shrnul Zemanův koncert a nyní citujeme: „Životní kulturní zážitek. Nic lepšího už nikdy nebude.“ Co na vystoupení Miloše Zemana říkají například ruský premiér Dmitrij Medveděv nebo čínský prezident Si Ťin-pching, to se nám zjistit nepodařilo. Jisté je, že v průběhu vystoupení Miloše Zemana přilétlo na interpreta z předních řad fanoušků spodní prádlo. Zda bylo Jiřího Ovčáčka, nelze s určitostí tvrdit, ale je to více než pravděpodobné.

Každopádně vystoupení Miloše Zemana slavilo velký úspěch nejen na místě, ale i později, neboť jeho interpretace skladby válcuje hudební hitparády nejen v Číně, ale i Rusku.

Nenadálý úspěch Miloše Zemana nakopnul. Pod uměleckým jménem Miloš Rakeťák chystá v nejbližší době několik koncertů a pokud mu to čas i zdraví dovolí, hodlá vydat vánoční kompilaci, kde zhudební své nejoblíbenější bonmoty. Můžeme se tak těšit na oblíbenou píseň. „Víte, co to je pasy?“ anebo „Ekonomický zmrd Bakala.“

„Vím o tom úspěchu. Já vám ale můžu za sebe zaručit, že mi do hlavy rozhodně nestoupne. Však něco takového se dalo čekat. Ono se o tom moc neví, ale já jsem býval zázračné dítě. Věštili mi velkou budoucnost, co se hraní na klavír týká. No a vidíte. Je to tady. Sice to chvíli trvalo, ale když chytnete příležitost za pačesy, slavíte úspěch.

Věřte mi, ale že mě to nezmění. Pořád budu ten fajn kluk, jako jsem byl doposud. Rozhodně nezpychnu. I když jsem lepším člověkem, než kdokoliv jiný, jsem pokorný. To je má devíza. Pokora a laskavost. Tím jsem vyhlášen,“ pochvaloval si (se) Miloše Zeman, který na tiskové konferenci musel ujišťovat novináře, že by se novináři měli střílet. Prozradil ale rovněž i to, že i nadále bude vykonávat funkci prezidenta. Sice se více zaměří na svou hudební kariéru, ale funkci hlavy státu bude vykonávat ve svém volném čase, takže se nemáme prý čeho bát.

Vedle všeho toho pozlátka hudební hvězdy, drog, alkoholu a Jiřího Ovčáčka tu je však jedna věc, která je pro Zemana možná ještě o trochu důležitější než samotná hudba a úspěch. Tím je Puškinova medaile, která se udílí významným osobnostem kulturního světa. Viz například Jarek Nohavica.

Jelikož Miloš Zeman je již jednou protézou mezi kulturní smetánkou nejen v Evropě, ale i na celém světě, je možné, že to letos cinkne a Puškinova medaile bude brzy ve větru pleskat o mohutné hudradlo našeho pana prezidenta. My bychom mu to přáli a věříme, že nejsme sami.

Jestli Miloš Zeman urve Puškinovu medaili pro sebe a nebo jen dobude svět jako Miloš Rakeťák, uznávaný hudebník a interpret, to ukáže až čas. Jisté je, že pokud si Miloš Zeman vezme něco do hlavy, tak si za tím jde.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Realitou je například ale výsledek voleb ve Spojených státech.