Video placeholde

Feri: Nezblbnul jsem, na vtipy už není čas. Kalousek nářez umí a inspiruje, znovu ale kandidovat nebudu

Politika je pro něj pořád sexy, roční poslancování Dominika Feriho ale trochu semlelo. Tvrdí, že zatím nezblbnul, i když zřejmě zvážněl. Navíc už nemá čas na ironizování a vtipy na sociálních sítích. Nechce to prý odfláknout, a proto třeba hodně interpeluje. Premiér Babiš ho ale někdy nebere příliš vážně a mluví o Kalouskovu učni. TOP 09 se podle Feriho musí spojit se Starosty a klást si vyšší cíle, i když sám se jejich naplňování zřejmě účastnit nebude. Znovu totiž kandidovat nechce a říká, že jeho láska je právo.

Bývalý předseda TOP 09 Kalousek Feriho inspiruje jako rétor, nářez prý umí. To, že je slyšet daleko víc, než současný předseda strany, je podle Feriho logické, protože novináři za ním prostě chodí. Strana chtěla hlavně zastavit propad, teď je ale údajně na čase odložit staré rivality, spojit se se Starosty a nezávislými a získat i víc než 10 procent.

Poslanec říká, že v politice nezblbnul, ale zvážněl. Lidi ho prý nezvolili proto, aby vtipkoval na sociálních sítích. V Poslanecké sněmovně nicméně nechce zůstat déle, než to bude nezbytně nutné. Otevřeně říká, že znovu kandidovat nechce. Jeho láska je údajně právo. Přiznává přitom, že kontakty z politiky se mu můžou hodit. Zároveň ale odmítá, že by mu šlo jen o hodnotnou kolonku v životopisu.

Feri byl jedním z poslanců, kteří schytali kritiku kvůli novele insolvenčního zákona. Tu odmítá, okolo oddlužování se prý hraje politická hra plná demagogie. Někteří kritici podle Feriho nechápou, že někdo může vnímat i práva věřitelů, ne jen ty dlužníků. Nesouhlasí s tím, že by nová podoba zákona byla ještě horší, než ta stará. Nabízí údajně světlo na konci tunelu a celou věc zrychluje. Zároveň mluví v souvislosti s odpouštěním dluhů o neuvěřitelném morálním hazardu a špatném signálu.

Proč nechce být Dominik Feri soudcem nebo žalobcem? Jak se vyrovnává s rasistickými útoky? Pomůže novela insolvenčního zákona vyřešit situaci lidí v dluhové pasti? A kdy bude znovu interpelovat Andreje Babiše?

 Další díly pořadu Prostor X můžete vidět zde >>>