Video placeholde

JXD objevil zázračnou pleťovou masku ze šnečího slizu: Po dovolené se vrátím krásný!

Tři neděle budete ochuzeni o mé sloupky. Aby se předešlo dohadům – neznamená to, že mne konečně dostali ochranáři zvířat za propagaci týrání medvěda. Dokonce ani nemedituji v klášteře u opata Cyrila Hoeschla. Mám docela normálně dovolenou. Ale chci se pochlubit, jak ji budu trávit, protože mne po návratu pro nápadné zkrásnění málem nepoznáte

Doktor Samuel Abramson mne upozornil (známe se dlouho a je veterinář, takže dokáže kompetentně posoudit, jak jsem hnusnej) na nový způsob zkrášlování, který by mohl zaujmout i tak zarytého odpůrce estetických úkonů, zákroků a úprav, jakým jsem já. Nelíbí se mi, když muži přehnaně pečují o svůj vzhled, považuji to za zženštilé. Metoda, na kterou mne doktor Abramson upozornil, je mi však natolik niterně blízká, že jsem se jí rozhodl věnovat celou dovolenou. V rámci celkové estetizace reality jsem totiž pohledem do zrcadla zjistil, že bych s tím, jak vypadám, fakt měl něco dělat.

Video, které mi pan doktor zaslal, můžete vidět na Facebooku a zachycuje první kosmetické pokusy o zkrášlování pleti a obličeje šnekem. Není ale třeba se tam koukat – jsou to nějací trapní kosmetici bez hlubších znalostí malakologické ezoteriky (malakologie znamená šnekosloví). Chemici pro ně objevili, že sliz hlemýždě obsahuje látky, které omezují tvorbu vrásek a vyhlazují vrásky staré, a nepoučení kosmetici nasbírali hlemýždě a plácli je nějaké dámě na ksicht, že jak polezou, tak ji osliznou a ona zkrásní. Já jsem se však podíval na jejich amatérský pokus, vysmál jsem se jim a rozhodl se věnovat dovolenou zkrášlování své osoby zdokonalením navržené metody.

Zatímco kosmetici pouštějí zkrášlované dámě po ksichtě šneky pravotočivé (normální), každému šnekozerikovi je jasné, že mnohem léčivější bude sliz vzácných, výjimečných a mutovaných šneků levotočivých, sinistrálních. Proto po předdovolenkovém nácviku zachyceném na videu proležím tři týdny dovolené s levotočivými šneky na hubě a koncem listopadu do Reflexu nastoupí krásný mladý muž s obličejem vyžehleným jak dětská prdelka. A budu to já a bude to od šneků.