Krteček si nezaslouží, aby ho tahali do společnosti lidí jako Miloš Zeman! Pražský Vítkov, 28. říjen 2018

Krteček si nezaslouží, aby ho tahali do společnosti lidí jako Miloš Zeman! Pražský Vítkov, 28. říjen 2018 Zdroj: Zbyněk Pecák

Neurážejte Krtečka! Účast na Zemanově ceremoniálu jej kompromituje

V průběhu oslav 28. října došlo k hanebné urážce jednoho z nejlepších reprezentantů české kultury, české země a českého národa. Ten, který je jedním z našich světově nejznámějších krajanů, ten, který přináší již dlouhá desetiletí radost stovkám milionů lidí, byl hanebně zavlečen do společnosti, která mu není ani v nejmenším rovna! Je to hanba!

Český národ vyniká v urážení svých krajanů, kteří to někam dotáhli, kteří jsou známí doma i v cizině, a kteří se těší všeobecné oblibě v podstatě na celé naší planetě. K podobné nechutnosti došlo bohužel i v průběhu oslav české státnosti 28. října letošního roku na pražském Vítkově. Je mi hanba, a na konci textu se za to omluvím, i když jsem se na urážce mého oblíbeného hrdiny ani v nejmenším nepodílel.

28. října plnil Miloš Zeman jednu ze svých státnických povinností prezidenta republiky, a ke všeobecnému překvapení přišel střízlivej. Zahájil na pražském Vítkově oslavy den stoletého výročí založení naší republiky. Položil věnce k památníku a jmenoval nové generály, několik jich povýšil. Výjimečně se to obešlo bez nějakého většího maléru. Co ututlala ochranka s Ovčáčkem, samozřejmě nevíme, ale ven zatím neprosáklo nic.

Pan prezident Zeman byl na Vítkově se slovenským prezidentem Kiskou. Ale stal se zázrak, a Miloš Zeman slovenskému prezidentovi neřekl, že je ***** sem, ani ***** tam. Rovněž se panu prezidentovi Zemanovi, jistě k velké úlevě celého armádního vedení, nejenže podařilo povyšované generály nepozvracet, ale dokonce ani nevypadal, že to na něj zrovna jde, jako nad korunovačními klenoty. Takže všechno klaplo lépe, než si představovali i ti největší optimisté, a pana prezidenta zase mohli někam schovat, aby nedělal ostudu.

Skutečná reprezentace našeho národa totiž vypadá opravdu lépe. Představu o naší zemi chválabohu světové veřejnosti vytvářejí jiné osobnosti z naší země. Pro mne je jedním z nejdůležitějších Krteček. A nejde jen o subjektivní preference - mám to podložené tvrdými daty.

Krteček ve filmu a ve vesmíru

Krteček je hlavním hrdinou volné série krátkých filmů O krtkovi výtvarníka Zdeňka Milera, která vznikala mezi lety 1957 až 2002, to jest 45 let. Zeman je prezidentem šestým rokem. Série o Krtečkovi bylo natočeno celkem 49 dílů, o Zemanovi natočili, pokud se dobře pamatuju, něco akorát jednou, a točil to ten, co přebíral vyznamenání v tý mikině.

Krteček byl členem poslední vesmírné mise raketoplánu Endeavour, která propaguje vědu a vesmírný výzkum. Mise STS-134 16. května 20121. Dne 1. června 2011 v ranních hodinách pak Endeavour přistál na Zemi a Krteček se úspěšně vrátil z vesmírné mise. Zeman byl nejdál na Vysočině. Krteček nemluví, používá jen citoslovce Jů, Tady a Pá pá. Zeman bohužel mluví. A tak bychom mohli pokračovat donekonečna. Ale je to zbytečné - už z těchto příkladů je jasné, kdo je skutečným reprezentantem naší země, a na koho mají být Češi hrdí.

Hanba!

Přes tyto veřejně známé a snadno dohledatelné skutečnosti se na Vítkově v neděli objevil i muž, který měl Krtečka na krku. Je mi to opravdu trapné. Zavléct Krtečka na místo, kde se ten den pohyboval Zeman, je projevem naprostého nedostatku respektu k jeho osobě. Ten pán by se měl stydět - tahat Krtečka do takové společnosti je hanba. Takže se alespoň za sebe tímto Krtečkovi omlouvám.