Conchita Wurst je "rakouský gay drag queen umělec a zpěvák"

Conchita Wurst je "rakouský gay drag queen umělec a zpěvák" Zdroj: Reuters

Do roku 2025 bude mít Evropa čtrnáct různých pohlaví. Záchodový průmysl čekají silné roky

Doby, kdy se lidé rozlišovali na dvě pohlaví (muž a žena) jsou dávno pryč. Toto dělení je přežité (alespoň ve vyspělé části světa). Dneska jsme úplně někde jinde, než jsme byli dříve. Posunuli jsme se dopředu a máme první výsledky. Je to jen pár dní, kdy Nizozemsko vydalo poprvé v historii pas pro třetí pohlaví. V pasu místo žena nebo muž má zaneseno jen písmenko X.

A to je jen první vlaštovka, která jistě dodá odvahy dalším pohlavím, aby bojovala za své zrovnoprávnění. Vždyť nemusí zůstat jen u X. Máme tu další pohlaví. Například A nebo B. Nezapomínejme ani na pohlaví W.

Všechna tato pohlaví budou podle pozorovatelů postupně uznána, a lidé si tak budou moci svobodně vybrat, jakým pohlavím se zrovna cítí být.

„Je to na dobré cestě. Věřím tomu, že za pár let už bude úplně běžné, že člověk si vybere z katalogu pohlaví přesně takové, které mu bude vyhovovat. Svět, který se dělí jen na muže a ženy končí. Začíná svět písmen abecedy. Já jsem například „L“ nebo-li elko, jak mi newsexuálové říkáme,“ usmíval/la/lo se Jaromír Nováková zvaný/á/o Dávidlo.

Newsexuálové a restauratéři

Pojem newsexuál je používán v souvislosti se členy nových pohlaví, kteří jdou s dobou a podle preferencí si vybrali své vlastní pohlaví, které nejen odráží jejich osobnost, ale rovněž koresponduje s jejich orientací.

„Nejvíce mě přitahuje pohlaví T. Ani X není špatné,“ uculoval/a/o se Jaromír Nováková.

S přibývajícím počtem pohlaví samozřejmě roste nutnost zajistit těmto lidem vlastní toalety. Už nyní existují toalety pro třetí pohlaví (X) a je tedy zřejmé, že každé další pohlaví bude mít svou vlastní toaletu. Zatímco záchodový průmysl si mne ruce, neboť očekávají růst zakázek, restauratéři a hospodští si začínají stěžovat.

„Když tady budu mít deset hajzlů pro deset různých pohlaví, už mi nezbyde místo, kde by lidi jedli. Moje restaurace není veliká. Aktuální toalety pro muže a pro ženy zabírají zhruba jednu osminu celé plochy. S každým dalším záchodem se plocha pro vaření a stravování bude zmenšovat až nakonec budou jenom ty hajzly,“ stěžoval si Antonín Novák, provozovatel restaurace U Antonína Nováka.

Dotace

Pan Novák se svou stížností není sám, nicméně když se kácí les, létají třísky. Restauratéři se musí sklonit před progresivním postupem na poli pohlaví. To samé říkají i aktivisti, kteří tvrdí, že se nedá nic dělat a hospodští to musí nějak vymyslet.

Výkřiky do tmy zpovykaných hospodských však přehluší bujaré nadšení a oslavy z tábora záchodového průmyslu.

„Trend je velmi potěšující. Do tří let plánujeme zvýšit obrat až čtyřnásobně. Budeme rozšiřovat výrobu a budeme nabírat nové lidi. Už jsme na to dostali dotace z Evropské unie. Já všem těm různým pohlaví fandím,“ rozplýval se Tomáš Kvapil, ředitel firmy Toalety a Hajzly, a.s. který si prý konečně bude moct koupit tropický ostrov.

V Zimbabwe nemají více pohlaví, v Zimbabwe mají hlad

Vedle přibývajících pohlaví v moderním světě si však začínáme všímat nesouladu právě mezi oním moderním a vyspělým světem a takzvanými zeměmi třetího světa. Zatímco v rozvinutých zemích pohlaví přibývá, v těch, řekněme, méně rozvinutých zůstávají stále pouze dvě pohlaví.

Někteří aktivisté chtějí pohlaví do chudých zemí dovážet. Jiní tvrdí, že bychom se neměli raději vměšovat. Na důvodech absence více než dvou pohlaví v rozvojových zemích se vedou vášnivé spekulace. Nám se podařilo získat názor Abdula Zizimona, ministra pro místní rozvoj v Zimbabwe.

„My nemáme čas řešit píčoviny jako je třetí, čtvrté a další pohlaví. My máme hlad a pořád se kolem nás válčí,“ vysvětloval Zizimon, proč v Zimbabwe nemají více než dvě pohlaví.

Je to smutné, ale dokud nezavládne na celé planetě mír a blahobyt, více než dvě pohlaví budou řešit jen vyspělé státy.