Jan Říčař

Jan Říčař Zdroj: http://www.janricar.cz

Adriana Krnáčová s pražským předsedou ANO Janem Říčařem.
Petr Stuchlík (ANO) hodnotí výsledky komunálních voleb v Praze
Petr Stuchlík ve štábu ANO během komunálních a senátních voleb
Volby 2018: Petr Stuchlík a Andrej Babiš po dílčích výsledcích pražských komunálních voleb
Andrej Babiš si připil ve štábu ANO s Petrem Stuchlíkem (6.10.2018)
6
Fotogalerie

Stuchlík neměl být lídr. Babiš si ho prosadil přes můj nesouhlas, říká šéf pražské organizace ANO

Byl hlavní příčinou neúspěchu Babišovy strany ANO v Praze její lídr Petr Stuchlík? „Byl jsem rád za to, že přišel. Ale nebyl jsem rád za to, že hned došlo k výměně lídra. Já jsem od začátku říkal, že by bylo dobré, kdyby tam ten člověk byl, ale Petr Stuchlík bohužel přišel moc pozdě. Už dříve proběhly vnitrostranické primárky a tu výměnu pak veřejnost nemusela vnímat tolik pozitivně,“ říká v rozhovoru pro INFO.CZ šéf pražské organizace ANO Jan Říčař.

Premiér říká, že pražská organizace nevnesla do kampaně žádnou přidanou hodnotu. Je pravda, že jste „nemakali“?

Až budu s panem premiérem tyto věci hodnotit, tak mě bude samozřejmě zajímat, co tím myslel. Za pražskou organizaci mohu říct, že jsme měli zhruba pět set a více kontaktních akcí, že jsme každé ráno byli na metrech a dopravních uzlech, rozdávali noviny a letáky. Zúčastnili jsme se všech centrálních akcí plus jsme organizovali velké akce na úrovni jednotlivých městských organizací.

Paralelně k centrální kampani to byla dle mého názoru největší oblastní kampaň. Myslím, že jsme do toho dali vše, co bylo v našich silách.

Ve chvíli, kdy jste nastupoval do čela pražské organizace, tak o vás předseda hnutí mluvil jako o někom, kdo zachrání ANO v hlavním městě. Teď po volbách vás vyzývá k rezignaci. Berete to tak, že jste zklamal jeho očekávání? Zvažujete odstoupení?

Nevím, jestli mohou být naděje vkládány do jedné osoby. To musí být týmová souhra. Ve chvíli, kdy se dělají změny mimo pravomoci toho člověka, do kterého jsou vkládány naděje, tak je to velice složité.

Já jsem svůj mandát dal nikoliv k dispozici, ale konzultoval jsem to za prvé se zastupitelským klubem, který dal plnou, jednohlasnou podporu vedení pražské organizace.

Celý rozhovor si přečtěte na info.cz >>>