Hlavní problém je, že je černý a že kope v zemi.

Hlavní problém je, že je černý a že kope v zemi. Zdroj: Facebook

Bílý krteček aneb Jak by vypadaly pohádky, kdyby vznikaly v dnešní korektní době

Všichni je známe. Spousta z nás na nich vyrůstala. Ve své době na nich nebylo nic špatného. Dnes je však jiná doba. Progresivnější. Lepší. Dneska by mnoho klasických pohádek nevzniklo. Anebo vzniklo, ale byly by trochu jiné.

Krteček

Rozpustilý černý krtek, který žije ve své noře, hloubí tunely, všemu se přihlouple směje a vyrostly na něm celé generace, by dnes neprošel.

Hlavní problém je, že je černý a že kope v zemi. To je velmi nebezpečné, neboť to přiživuje stereotypy o tmavých kopáčích, především o Romech. Tato skutečnost by mohla v dnešní době rozohnit nejednoho aktivistu bojujícího proti rasismu.

Ať si krteček kope díry, ale ať není černý. Bílý krteček udělá u dětí stejnou parádu, a navíc je nesvádí k názoru, že všichni černí musí kopat díry.

Křemílek a Vochomůrka

Tento večerníček skončil někde na půli cesty. Dva muži, kteří spolu bydlí, zažívají různá dobrodružství. Z optiky dneška je to opravdu nedotažené. Dnes by Křemílek a Vochomůrka nevařili šípkový čaj, nýbrž by protestovali za práva homosexuálů a zcela určitě by adoptovali malé dítě. Skřítka.

Konec by byl infantilním zápletkám. Místo toho by se jednalo o drama. O sondu do života dvou homosexuálů v pohádkovém světě, kteří si musí klestit cestu skrz předsudky a bojovat za svou lásku a právo být spolu. Možná i na anální sex by došlo.

Rumcajs

Tady je z pohledu dneška všechno špatně. Loupežník Rumcajs si trajdá bůhví kde a Manka se musí starat o Cipíska a zvelebovat jeskyni. To by u feministek neprošlo. Manka by dnes musela být Rumcajsovi rovnocenným partnerem a být rovněž loupežnicí. Cipísek by chodil do soukromé školky a Manka s Rumcajsem by loupili a řešili různé věci spolu. Možná by to byla právě Manka, která by byla loupežnicí a Rumcajs by byl muž v domácnosti.

Kubula a Kuba Kubikula

Dneska by si z tohoto večerníčku ochranáři zvířat rvali vzteky genitálie. Nezodpovědný medvědář tahá po světě medvědí mládě a vystavuje ho nebezpečí jak ze strany Barbuchy, tak i osob, které cestou potká. Medvěd patří do přírody.

Pokud by pohádka vznikla dneska, bylo by třeba medvěda vynechat. Místo medvěda by mohl Kubula chodit po světě s transexuálním přítelem Stáňou. Kubula a Stáňa. Medvědář bez medvěda a Stáňa bez penisu by stále mohli zažívat mnohá dobrodružství, a to i s Barbuchou. Rovněž by mohli s Křemílkem a Vochomůrkou chodit na protesty a bojovat za práva homosexuálů a transgender osob. Ostatně tady visí ve vzduchu velká výzva. Po vzoru Marvelu, který stvořil obrovské universum, kde se všechny postavy potkávají, i v našich končinách by mohly být pohádky propojeny. Mach a Šebestová, Křemílek a Vochomůrka, Bob a Bobek, Kubula a Stáňa… Ti všichni by se mohli chytit za ruce a chodit spolu na demonstrace.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Radostnou realitou je, že britská královská rodina očekává dalšího potomka.