Manželka amerického prezidenta Melania Trumpová se považuje za šikanovaného člověka.

Manželka amerického prezidenta Melania Trumpová se považuje za šikanovaného člověka. Zdroj: Instagram Melanie Trumpové

Melania Trumpová
Melania Trumpová u jeruzalémské Zdi nářků.
Donald Trump s manželkou Melanii při návštěvě Lincolnova památníku
Melania Trumpová
Melania Trumpová
8
Fotogalerie

Melania Trumpová si stěžuje: Jsem jedním z nejvíce šikanovaných lidí na světě

Melania Trumpvá, americká první dáma, si v rozhovoru pro televizi ABC News, postěžovala, že patří „mezi jedny z nejvíce šikanovaných lidí na světě“. Poukázala kromě jiného na fakt, že některé neziskové organizace a nadace s ním odmítají kvůli politice jejího manžela Donalda Trumpa spolupracovat i na projektech, které mají pomáhat potřebným.

Přestože Donald Trump je ve funkci už od ledna minulého roku, jeho manželka se médií často vyhýbá, protože považuje neustávající drtivou kritiku amerického prezidenta někdy za nespravedlivou. Některá média a lidé na sociálních sítích dokonce v minulosti útočila i na jejich syna Barrona, což nesla velmi nelibě a hlasitě se proti tomu ozvala. Až v pátek společnosti ABC News poskytla v pozici první dámy první televizní rozhovor. Stalo se tak po její samostatné návštěvě Afriky, kde v Malawi, Ghaně, Keni a Egyptě hledala partnery pro své projekty, které by měly pomoci například místním dětem.

„Jsem nejvíce šikanová osoba na světě. Tedy jednou z nejvíce šikanovaných,“ řekla Trumpová v interview. Narážela tím na to, že její iniciativa „Be Best“, která má pomáhat ve vzdělávání a v sociálních oblastech, byla některými nadacemi odmítnuta s odkazem na politiku jejího manžela.

„Je smutné, že některé organizace, které jsem oslovila, mě odmítly kvůli naší vládě. Mám pocit, že pomáhají jen některým lidem,“ stěžovala si Trumpová.

Vyjádřila se také ke kampani #MeToo: „Podporuji ženy, protože musí být slyšen jejich hlas. Musíme ale podporovat i muže, nejenom ženy. Pokud je ale někdo obviněn z obtěžování, je potřebné předložit přesvědčivé důkazy.“