Zdroj: GARE restaurants

Sezona ústřic je za dveřmi!

Gurmánům a milovníkům ústřic nastává radostné období. Od 15. října jim v pražských restauracích Les Moules a Brasserie La Gare nabídnou tuto vybranou lahůdku.

Milujete ústřice nebo jste ještě tuto prvotřídní delikatesu nikdy neochutnali? Čerstvé, krásně vonící mořem, dokonalé v chuti a ve snoubení s vínem zaručí perfektní zážitek. Přesně takové jsou ústřice v nabídce Les Moules a Brasserie La Gare. Ústřice v těchto restauracích si navíc můžete vychutnat už od 65 korun za kus. Ty nejlepší zástupce pro vás vybírali odborníci na slovo vzatí v čele s Janem Kvasničkou, kreativním šéfkuchařem skupina GARE restaurants. I proto si můžete už od 15. října pochutnat na těch opravdu nevybranějších kusech. A na jaké se můžete těšit?

L'Ultime

Vyrůstají 40 měsíců a následně se ještě 120 dní čistí. Farmují se pouze 3 kusy na metr čtvereční, mají tak dostatek živin a mohou se více rozvíjet. Ústřice L´Ultime mají velice jemnou chuť s jodovou příchutí.

Fine de Claire

Tyto ústřice vyrůstají 30 měsíců, čistí se pak dalších minimálně 28 dní. Jsou farmované těsně pod mořskou hladinou. Jejich chuť je lehce oříšková, jsou jemné a příjemně voní.

Irish fine

Jak název napovídá, oproti předešlým dvěma francouzským druhům pocházejí tyto z Irska, kde je díky příhodnému klimatu a chladné mořské vodě perfektní prostředí pro kultivaci ústřic. Tamní ústřice jsou chovány ve dvou různých oblastech, každá s vlastní specifickou dynamikou, což se zrcadlí na velmi jemné, unikátní chuti. Tato delikatesa je skvělá jak čerstvá, tak zapečená.

K ústřicím vám sommelier GARE restaurants, kam obě restaurace spadají, doporučí vybraná vhodná vína, které si z Francie vozí sami. S tímto výběrem pak bude váš gurmánský zážitek skutečně dokonalý!

Rezervace pro ústřice je možná na www stránkách:

www.brasserielagare.cz

www.lesmoules.cz