Lili St. Cyr

Lili St. Cyr Zdroj: Flickr

Lili St. Cyr
Lili St. Cyr
Lili St. Cyr
Lili St. Cyr
Lili St. Cyr
41
Fotogalerie

Lili St. Cyr: Královna striptýzu, která se několikrát pokusila dobýt Hollywood. Její snímky dodnes oslňují

Tanečnice, modelka a příležitostná herečka s umělecký jménem Lili St. Cyr byla v poválečném období jednou z nejpopulárnějších ve svém oboru. Ač se několikrát pokoušela dobýt Hollywood, ve známost vešla především jako erotická modelka a striptérka. Její krása díky fotografiím žije dodnes.

Lili St. Cyr se narodila 3. června 1918 jako Willis Marie Van Schaacková v Minneapolis v Minnesotě. Během svého mládí se aktivně věnovala baletu a brzy začala profesionálně tancovat v hollywoodských souborech.

Ve čtyřicátých a padesátých letech se však začala věnovat tanečnímu umění poněkud lehčího žánru. Odjela do Las Vegas, kde se stala jednou z nejžádanějších erotických tanečnic. Zde si také zvolila svůj umělecký pseudonym Lili St. Cyr, který měl naznačovat francouzský aristokratický původ.

V padesátých letech se Lili St. Cyr pokoušela i o hereckou kariéru v Hollywoodu. Zahrála si pár menších rolí, většího uznání se ale nedočkala a tak se i nadále věnovala erotickému tanci. Ve filmech pak ztvárnila již jenom sama sebe a hrála pouze striptérky.

Lili St. Cyr byla v padesátých letech také oblíbenou modelkou. Bruno Bernard, jeden z předních fotografů hollywoodské „zlaté éry” ji označil za svoji největší múzu.