Chlap? Vykastrovat a zničit! MeToo!

Chlap? Vykastrovat a zničit! MeToo! Zdroj: Profimedia.cz

Feministkám to klaplo. Z #MeToo už je továrna na peníze!

Už po roce od zahájení akce #MeToo můžeme s uspokojením konstatovat, že nová neomarxistická iniciativa přinesla výsledky. Přestože je tento feministický nesmysl zjevně umělý a vyfabulovaný konstrukt, genderově uvědomělým děvčatům se již po roce podařilo, že jim za kydy o sexuálním obtěžování platí.

Zavolali mi z Českého rozhlasu, zda se k ročnímu výročí kampaně #MeToo nechci zúčastnit besedy s nějakou mítujačkou. Neptal jsem se s kterou, nejsem schopen mezi nimi rozlišovat. Mělo to být po telefonu, takže zavolali a moderátor položil dotaz, jak výsledky ročního snažení feministek. Mítujačka říkala, že se kampaň povedla, na Západě se už podařilo zničit hodně lidí, ale v ČR se zatím podařilo zlikvidovat jen málo chlapů. Já jsem odpověděl, že i já považuji kampaň za úspěšnou. Řada feministek byla v televizi, a jedna si prý dokonce našla chlapa – ale to nemám ověřené. Pak se na mě řvalo.

#MeNo!

Upozorňuji – nevím jak v USA, ale kampaň jako #MeToo je v České republice úplná blbost. Jev, proti kterému bojuje, zde v mém sociální prostředí prostě není. Nevím, jak to chodí v kravíně, to je pravda, ale v městském prostředí médií je tak tabuizované jako sexuální obtěžování, zvláště pak na pracovišti, jen jedno další téma: homofobie. V mediálním prostředí se děje hodně špatného, ale jakékoliv projevy homofobie a sexuálního obtěžování (jinde než na místech k tomu určených – hospoda) prostě nepřipadá v úvahu.

Kdybych já či kdokoliv jiný z mých kolegů přišel do redakce a zvesela poplácal některou z kolegyň po zadku, letím. V řádu minut, kdyby byl šéfredaktor či personální ředitelka na obědě, tak v řádu desítek minut. A naše zákony od trestního přes pracovní až po občanský umožňují jakékoliv obtěžované ženě účinnou obranu již třicet let. A kampaň zaměřená proti jevu, co se nevyskytuje... No ochranáři zvířat taky demonstrují proti týrání zvířat v cirkusech, přestože v cirkusu dnes u nás zvířata opravdu nikdo týrat nemůže, tak co.

Dala a nebyla slavná...

Pravdu o úplném začátku kampaně v USA už nejde z ČR dohledat, bylo publikováno tolik zcela protikladných informací, že by to chtělo místní šetření. Další případy ničení chlapů, především z filmového průmyslu, už byly medializovány bez té příšerné hysterie, takže jsou čitelnější a mají zcela zákonitý scénář, ne-li algoritmus. Popíšu: Hysterička se rozhodne, že bude slavnou herečkou. Vyhledá producenta a dle předvedeného sexuálního výkonu dostane roli (od „čurdy“ – viz též „štěk“ – až po roli hlavní, když se to producentovi fakt líbilo).

No a nyní může nastat jedna ze situací, která je spouštěčem likvidační kampaně proti producentovi:

- role je menší, než hysterička čekala, takže není slavná;

- film se nechytl a hysterička rovněž není slavná;

- film se nechytl a hysterička v něm měla jen čurdu, takže není slavná dvakrát.

No a když není hysterička slavná, přestože dala, tak jí nezbývá než udat producenta, že ji „oharašil“, a díky neomarxistické hysterii za měsíc producent doplňuje zboží v Penny. No, a s takovouhle kampaní by dle mého měly feministky jít do Gender Institutu.

#MeToo navěky!

I vyjádřil jsem v rozhlase stručně výše uvedené, zase se křičelo a nakonec spoludiskutující mítujačka řekla, že problém v ČR nesporně existuje, protože ona už ve věci proškoluje ve firmách lidi. Jak jsem celkově hloupý a nemám neomarxistický duchovní přesah, pochopil jsem jediné: Skutečně tu dámu za to, že někomu vykládá, že chlapi nemají plácat ženy přes zadek, platí? I zeptal jsem se. S jistými rozpaky feministka prohlásila, že ano.

Na můj další dotaz, kolik jí ten aktivismus měsíčně hodí, bohužel neodpověděla. A tak jsem si s hrůzou uvědomil, že kampaň #MeToo neskončí a nepřejde, jak jsem si myslel, že to není kampaň za zviditelnění vybraných feministek, aby byly v televizi a našly si chlapa.

To si jen holky našly další cestičku, jak si nechat za svůj angažovaný aktivismus a budování občanské společnosti platit, takže se #MeToo nezbavíme, dokud na tom budou moct feministky bouchat kačky. Ale zase na druhou stranu – je to na občanskou společnost, jíž jsou feministky nejlepším výkvětem, výborný výkon. Vymyslely si nesmysl a uměly si zařídit, že je za něj už rok poté platí. A to je fakt dobré.