Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

Na Karvinsku byl nalezen aktivista, který je se vším spokojený. Aktivisté proti němu protestují

Aktivisté jsou lidé, kteří neustále do něčeho rýpou, v něčem se šťourají. Žijí odbojně. Jejich životy jsou plné zlosti a zmaru a každodenní protesty jsou u nich na denním pořádku. Jsou to právě aktivisté, kteří před sebou tlačí bárku se jménem pokrok. Je to morální kompas společnosti. Jakmile je ve společnosti něco špatně, ihned přiběhne pár aktivistů, aby na to upozornili.

Bohužel pro ně, svět nikdy nebude úplně v pořádku. Stále bude co zlepšovat a za co protestovat. Aktivista je odsouzen k celoživotní lopotě a každodennímu vyhledávání, co je na světě špatně a co je třeba zlepšit.

Právě proto práce aktivisty nikdy neskončí, protože už z podstaty věci nemůže být nikdy spokojený. Když se mu podaří hlasitě vyhulákat, aby v dětském pořadu byli zastoupeni dětští herci a komparzisté všech ras od černouška po indiána, objeví se najednou žena, která na stejné pozici ve stejné firmě bere o dvě stovky méně než její mužský kolega. To aktivista bere transparent a vyráží do ulic.

Nyní se však na Karvinsku objevil zničehonic aktivista, který proti ničemu neprotestuje. Vše je prý už vyřešeno a on je spokojený. Tento člověk vzbudil veliký zájem médií.

Jmenuje se Adam Věchýtek. Je mu 35 let a pracuje v příspěvkové organizaci, která se stará o osamělé seniory.

„Společnost byla nemocná. Byla zde spousta věcí k vyřešení. Genderové rovnosti. Transgender věci. Rasové záležitosti, ale třeba i ekologie. Toto všechno bylo potřeba dořešit. Chodil jsem s transparenty, křičel v ulicích, vynucoval si změny, byl jsem často uražený. Hýřil jsem empatií. Přispíval jsem k tomu, aby byl svět lepším místem.

Pak se to jednoho dne stalo. Nebylo už za co protestovat. Všechny problémy světa jsme vyřešili,“ s úsměvem vykládá Adam Věchýtek a dodává, že my všichni nemáme zač. Že to dělal pro další generace.

Neobvyklé vyjádření aktivisty pobouřilo jiné aktivisty, kteří se nyní hojně sjíždějí na Karvinsko, aby proti aktivistovi Věchýtkovi protestovali. Předseda Českého svazu aktivistů Vojtěch Bláha dokonce Adama Věchýtka vyloučil z cechu aktivistů, a navíc mu udělil vysokou pokutu.

„Pan Věchýtek podrývá důvěryhodnost všech aktivistických hnutí. Svým prohlášením ničí naši dlouholetou práci. Český svaz aktivistů se od názorů pana Věchýtka distancuje. Svět rozhodně není v pořádku. Je stále za co protestovat. Dokonce je těch témat více než v minulosti a stále přibývají. Když se něco podaří vyřešit, hned se objeví dva další problémy, které volají po našem zásahu,“ vysvětloval předseda Českého svazu aktivistů Vojtěch Bláha.

Komunita aktivistů dokonce volá po fyzické likvidaci Adama Věchýtka, neboť devalvuje jejich boj.

„Jak si to může dovolit? A to byl prosím pěkně jeden z nás. To nevidí, že svět je nemocný? Kdo se postaví za třetí pohlaví? Za čtvrté pohlaví? Za desáté pohlaví? To musíme my, aktivisté. Dokud všech patnáct pohlaví nebude oficiálně uznáno a nebudou jim zřizované speciální toalety, nemůžeme toto téma opustit. A až se nám to podaří prosadit, objeví se šestnácté pohlaví a náš boj může zase pokračovat. Pan Věchýtek dělá ostudu všem aktivistům,“ rozčilovala se Adéla Molnárová ze skupiny „Děti dětí země“.

Adam Věchýtka si však stále trvá na svém a věří, že problémy světa jsou vyřešeny. Každé další jeho podobné prohlášení dráždí aktivisty víc a víc. Čím více si pan Věchýtka trvá na svém, tím více aktivisté proti němu protestují. Vypadá to, že tu máme další začarovaný kruh. To je ale u aktivistů běžná věc.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. To, že EET nepřinesla do státní kasy očekávané miliardy, je bohužel realitou.