Zdroj: ESSILOR - OPTIKA, spol.s.r.o.

Presbyopie brzy dostihne každého z nás. Máte už multifokální brýle?

Natahujete při čtení jídelního lístku v restauraci ruku, abyste rozluštili ta malá písmenka? Cítíte při práci na počítači větší únavu? Třeba vás už dostihla obávaná presbyopie. Ta bohužel čeká každého z nás.

Presbyopie, tedy vetchozrakost, není nemoc a neexistuje vůči ní prevence. Je to přirozená součást procesu stárnutí oka. Naše oči jsou celý život zvyklé rychle zaostřovat na blízko a do dálky. Postupem věku ale ztrácejí pružnost a obtížněji zaostřují na blízké předměty. Mnoho z nás to řeší střídáním brýlí na blízko a do dálky, někteří sáhnou po nevzhledných bifokálních sklech. Existuje ale i modernější řešení!

Moderní a elegantní multifokální brýle

Hladký přechod z vidění do dálky přes střední vzdálenost až do blízka umožňují multifokální brýlová skla Varilux®. Brýle na čtení si musíte neustále sundávat, ale multifokální brýle můžete pohodlně nosit po celý den. Varilux brýlové čočky jsou totiž individuálně přizpůsobeny na míru vašim potřebám a zrakovým vadám.

ESSILOR - OPTIKA, spol.s.r.o.

Multifokální brýlové čočky od specialistů

První multifokální brýlová čočka na světě byla právě Varilux. Firma Essilor, celosvětový leader v optickém průmyslu, ho vynalezla už před více než 50 lety a nadále investuje do dalšího vývoje brýlových čoček – více než 160 mil. EUR ročně. Dnes je Varilux nejčastěji předepisovanou multifokální brýlovou čočkou na světě.

Podle výzkumu, který společnost Essilor v nedávné době prováděla na 1903 respondentech, oceňují zákazníci kvalitu jejích výrobků a mají s nimi dobré zkušenosti. Výzkum také potvrdil, že jsou nositelé multifokálních brýlových čoček s tímto řešením presbyopie velmi spokojeni.

Najděte svého optika na www.najdioptiku.cz. Pro více informací navštivte www.varilux.cz .