Létající hyena

Létající hyena Zdroj: Comedywildlifephoto.com

Přistižen při činu
Tohle je Sparta!
Medvěd jogín
Žhavý polibek
Bolí mě hlava
25
Fotogalerie

Veselá zvířata: Podívejte se na skvělé snímky divoké přírody, které vás určitě pobaví

Soutěž Comedy Wildlife Photography Awards je tak trochu zvláštní ocenění pro fotografy, jejichž vášní je focení divoké přírody. Vítězná fotografie totiž nemusí být nijak vědecky přínosná, hlavním kritériem je pouze její vtipnost. Pořadatelé odhalili, které snímky letos postupují do užšího výběru a mají šanci stát se letošní nejzábavnější přírodní fotografií.

Podle Toma Sulluma, jednoho ze zakladatelů Comedy Wildlife Photography Awards, se soutěže účastní z 30 procent profesionální fotografové a zbylých 70 procent jsou nadšenci a amatéři. Hlavním účelem soutěže je však přitáhnout pozornost k ochraně divoké přírody.

„Naší silnou vírou je, že i ta nejmenší věc může obrovsky pomoct,“ tvrdí Tom Sullum a dodává, že někteří přírodovědci se shodují, že do 20 let můžou z východní Afriky zmizet sloni a brzy po nich je budou následovat i lvi.

Vítězové jednotlivých kategorií, stejně jako hlavní vítěz budou vyhlášeni 15. listopadu v Londýně. Celkový vítěz je vybírán skupinou odborníků tak, aby se jím stal snímek, který nejlépe kombinuje technickou dokonalost se zábavným obsahem a popisem. Hlasovat však můžou i běžní lidé a v kategorii Affinity Photo People Choice vybrat snímek, který se jim nejvíc líbí.

Na nominované fotografie se podívejte do galerie: