Video placeholde

Češi jsou nešťastní, proto jsou zlí a volí Babiše. Vím, jak to změnit, tvrdí politický marketér Jakub Horák

Co chybí dnešní Praze, aby byla opravdu skvělá? Politický marketér Jakub Horák, který dostal do Poslanecké sněmovny Piráty a teď kandiduje na pražský magistrát na společné kandidátce TOP 09, Starostů a KDU-ČSL, má plán. Lidem podle něj chybí v životě krása, a proto jsou nešťastní a zlí. Co by tedy pomohlo? Třeba Kaplického Chobotnice na Letné nebo nové lehké mosty přes Vltavu.

Horák přitom nevidí problém v tom, že jako marketér pracoval pro celou řadu politických stran. Bere to jako šanci poznat lidstvo. Třeba v ČSSD zjistil, že jsou lidé, pro které jsou důležité zdravotní poplatky. Na magistrátu teď chce být hlavně manažerem, který se postará o to, aby se stavěla ona krása. Lidé prý nepotřebují jen dopravní okruh a delší metro.

 

Podle Horáka je totiž tragické, že se v Praze za poslední desítky let nepostavila žádná zajímavá budova. Pokud bude radním, Chobotnice by prý mohla na Letné do 4 let stát. Horák zdůrazňuje, že se za ní postavil i Václav Havel, což má za záruku kvality.

Co ale se silnou kampaní hnutí ANO? Horák se jí nebojí. Babiše podle něj volí lidé právě kvůli nedostatku štěstí a on nabízí alternativu. Pozastavuje se přitom nad tím, že jsou tu další volby, ve kterých se rozhoduje o migrantech, kteří stále nepřišli. Sílu tématu dává za vinu médiím, která podle něj cenzurovala informace a předkládala jediný diskurz. A kdo ho kritizoval, byl prý označen za rasistu. Dodává, že právě na tom vyrostli Andrej Babiš, Tomio Okamura a znovu i Miloš Zeman.

 

Jak by měla vypadat Praha podle Jakuba Horáka? Proč se fotí s Jiřím Drahošem potom, co ho před prezidentskou volbou ostře kritizoval? A jak se dostal do kampaně SPD?

Další díly pořadu Prostor X můžete vidět zde >>>