Rozzuřená Serena Williamsová v semifinále US Open 2009 proti Kim Clijstersové

Rozzuřená Serena Williamsová v semifinále US Open 2009 proti Kim Clijstersové Zdroj: Profimedia.cz

Ženy konečně získaly práva. Serena Williamsová jim je vybojovala na finálovém dvorci US Open

Tato událost se zapíše do historie. Serena Williamsová to konečně dokázala. Ve finálovém utkání US Open, které mimochodem prohrála, ale to není důležité, si celkem třikrát vyšlápla na rozhodčího, který ji během utkání třikrát napomenul. V ten památný okamžik, kdy Serena zakřičela na rozhodčího, že jí ukradl bod a že je zloděj, se to stalo. Najednou všechny ženy na světě získaly svá práva.

Ačkoliv se odborníci shodují na tom, že penalizace Williamsové na US Open ze strany rozhodčího byla naprosto v pořádku, důležitější je něco úplně jiného. Serena svým historickým hysterickým výstupem poukázala na sexismus v tenise, potažmo na celém světě. V ten moment se zrodila nová společnost. Společnost, kde mají ženy svá práva.

„Sledovala jsem to utkání z kuchyně od sporáku. V době, kdy byla Serena napomínána za nedovolený koučing ze strany svého trenéra, jsem si říkala, že je to na dobré cestě.

Když potom Serena rozmlátila vzteky svou raketu, začala jsem větřit. Bylo to tak blízko. V moment, kdy Serena nazvala rozhodčího zlodějem, jsem začala radostí brečet. Ono se to opravdu stalo. Konečně jsem získala svá práva. Dovařila jsem večeři, vyluxovala byt a potom jsem šla slavit do ulic s ostatními ženami, které díky svým právům mohly jít ven,“ usmívala se paní Kateřina, která po získání práv začala nový a lepší život. Pochlubila se, že už nemusí chodit s bolavými zuby ke kováři, ale díky svým novým právům může konečně navštívit zubaře.

Ženy po celém světě slaví. Je to velká událost pro jejich pohlaví, vždyť doposud žádná práva neměly.

„Teď konečně dostanu v práci výplatu,“ křenila se Američanka Sarah Jonesová, která narážela na rozdíly v platech mezi ženami a muži. Tedy že muži za práci dostávají zaplaceno penězi a ženy jen poukazy na manikúru.

Arthur Boyl, ředitel mezinárodní federace mužů, v pondělí v ranních hodinách na svolané tiskové konferenci uznal ženská práva a vydal mezinárodně platný dekret, který ženám umožňuje nejen volit a vlastnit majetek, ale uznal i jejich svobodnou vůli a možnost řídit motorové vozidlo.

„Cítím se úžasně. Stále tomu nemůžu uvěřit. Nejenže máme práva, ale dokonce nám muži dovolili řídit automobil. To je neskutečné. Já snad samým štěstím začnu ječet,“ přibližovala své nadšení Heike Kleinová, která po cestě autem z domu ke své kadeřnici srazila tři děti, protože se za jízdy líčila a před kadeřnicí zaparkovala své auto podélně na celkem třech parkovacích místech naráz.

Získání práv žen mění celou planetu (vyjma tedy muslimských zemí, tam ještě musí Serena na kurtech pořádně zabojovat). Ani Česká republika není výjimkou. Ženám nyní náleží občanské průkazy. Už nebudou stačit jen vlastnické listy jejich manželů a otců. Ženy konečně získají vlastní dokumenty, dokonce i rodná čísla. Na úřadech se od pondělí tvoří dlouhé fronty a před úřady se tvoří zácpy. Z části díky velkému zájmu žen o vlastní občanské průkazy a z části proto, protože ženy parkují svá auta minimálně na dvou parkovacích místech najednou anebo svůj vůz zanechají na křižovatce a odejdou, kdykoliv jim dojde benzín.

„Vidíte? A přesně o tohle mi šlo. Konečně to svět pochopil. To nebyl žádný frustrovaný výlev někoho, kdo neumí prohrávat. To vůbec. Já tam na tom kurtu bojovala za ženská práva v ženském tenise a očividně i na celém světě,“ svěřila se největší ženská hrdinka v historii lidstva Serena Williamsová, kterou stát Izrael označil za „Spravedlivou“ a papež František osobně její příběh zanesl do Bible.

Je jen málo lidí, kteří dokáží změnit svět a Serena Williamsová se k nim nyní připojuje.

„Kdo mi teď uvaří večeři a zavede děti školy?“ Stěžoval si Antonín Novotný, jeden z mála neprogresivních mužů, kterým se novinka s ženskými právy nelíbí.

Antoníne, uvař si sám a děti mohou do školy jet autobusem. Je nová doba. Ženy mají práva. Smiř se s tím. Chvalme Serenu.