Video placeholde

Bláznivý světový rekord: Číňan složil tři Rubikovy kostky, zatímco s nimi žongloval. Za 5 minut!

Víte, jak se říká, že nezáleží na tom, jak dobří jste v nějaké činnosti, protože na světě už existuje malý Číňan, který to zvládne rychleji a lépe? Tak tentokrát tuhle větu potvrdil Que Jianyu z čínské provincie Fu-ťien. Ten stanovil světový rekord ve složení 3 Rubikových kostek během žonglování. Zdá se vám to nemožné? Podívejte se na video.

Třináctiletý Que Jianyu musel svůj pokus předvést před zapnutými kamerami a živým publikem. Nahoře nad ním svítil dosavadní světový rekord v této bizarní disciplíně. Čínský mladík začal horlivě žonglovat a bleskově rychlými pohyby mezitím natáčel jednotlivé strany tří Rubikových kostek. Když dílo dokončil, nahoře nad ním svítila časová rezerva 15 vteřin. Světový rekord tak stanovil na čas 5 minut a 6,61 setin sekundy.

Během zábavného večera jakoby mimochodem stanovil Que Jianyu další Guinessův rekord. Ve spolupráci se svým učitelem pokořil čas složení Rubikovy kostky ve dvou (každý používá jen jednu ruku), a to o celé 3 vteřiny. Čas jejich rekordu je 25,63 sekundy.

Co na rekordy říkáte? Zvládnete složit obyčejnou Rubikovu kostku? Napište nám to do komentářů pod článkem.