Festival Trutnoff by se poslední dva roky nekonal, ve hře je přesun do Brna

Festival Trutnoff by se poslední dva roky nekonal, ve hře je přesun do Brna Zdroj: ČTK

Festival Trutnoff se může přesunout do Brna

Legendární rockový festival Trutnoff by se po dvouleté pauze mohl příští rok znovu konat na netradičním místě. Pořadatel Martin Věchet uvažuje o jeho přestěhování a jedním ze zvažovaných míst je i Brno. Brněnský primátor Petr Vokřál (ANO) o tom informoval na svém facebookovém účtu.

„Zakladatel festivalu Martin Věchet chce podle svých slov přenést ducha festivalu jinam a jedním z favoritů je Brno. Zájem nás těší, proto jsem se s panem Věchetem setkal a jeho představa zní realisticky," napsal brněnský primátor.

Při setkání s novináři dnes upřesnil, že pořadatelé festivalu mají zájem o prostranství v přírodě, nelze tedy například využít brněnské výstaviště. "Ve hře jsou tři velmi atraktivní lokality, které bych ale nerad prozrazoval. Myslím, že Brnu by tento typ festivalu velmi slušel. Dohodli jsme se, že budeme v jednání pokračovat a uvidíme, jak budeme úspěšní," uvedl Petr Vokřál.

Město by se podle něj v případě, že jednání bude úspěšné, mohlo na pořádání festivalu i finančně podílet, tuto otázku však zatím s Věchetem neprobíral.

Festival Trutnoff Open Air s třicetiletou tradicí se letos už podruhé nekonal, přírodní areál Bojiště, kde býval, má nového nájemce, v jeho okolí vznikly stavební parcely.