Olomoucký primátor Antonín Staněk

Olomoucký primátor Antonín Staněk Zdroj: Profimedia.cz

Karel Steigerwald: Mnohoobročník ministr kultury

Nekecat, makat! Místo politiků odborníci! Nový ministr kultury Staněk to splňuje dokonale. Je ministrem, ale i poslancem sněmovny a zastupitelem města Olomouce, od roku 2014 také primátorem Olomouce a proděkanem pedagogické fakulty UP v Olomouci. Svá obročí zvládá bravurně. A to nejede naplno! Stačil by i na víc.

Mít tak volnější ruce. Není doposud zastoupen v soudnictví, v diplomacii a není zatím senátorem. Mohl by být současně nejen okresním soudcem v Trutnově a státním zástupcem v Třeboni, ale i velvyslancem v Argentině a senátorem a policejním prezidentem. Jeho zkušenosti a dovednosti postrádají i kontrolní orgány NKÚ. Zkuste si představit tu vizitku: ministr, poslanec, zastupitel, primátor, proděkan, soudce, státní zástupce, senátor, velvyslanec, policejní prezident a předseda NKÚ.

To vše by zvládl bravurně. Kdyby chtěl a kdyby ho tam Zeman pustil, mohl by být souběžně i prezidentem republiky. Nekecá, maká, i když je jen obyčejný člen ČSSD. Kolik by toho dokázal navíc, kdyby byl nejen sociální demokrat, ale i člen ANO, dokáže si každý představit.

Za kritiku mnohoobročnictví církevních činitelů byl mistr Hus upálen. A přitom netušil, kolik obročí dokáže obsadit jeden pracovitý ministr kultury.