Taxi

Taxi Zdroj: Profimedia.cz

Čínský řidič sdílené taxislužby zavraždil a znásilnil zákaznici. Společnost pozastavila své služby

Čínský gigant ve sdílené ekonomice v oblasti taxislužby pozastavil momentálně své služby kvůli jednomu z řidičů, jehož policie zadržela jako podezřelého z vraždy a znásilnění dvacetileté dívky. Při výslechu se následně muž přiznal, že zákaznici během jízdy zavraždil. Čínské ministerstvo dopravy nyní po společnosti žádá, aby zajistila ve svých vozech bezpečí.

Sedmadvacetiletý řidič Zhong byl zadržen v neděli ráno, tedy pouze několik hodin poté, co byla dívka v jeho voze zavražděna. Poslední zpráva, kterou mladá žena stihla před svou smrtí odeslat, byla pro její kamarádku. Té psala o pomoc. Další zprávy se ale z jejího telefonu už neodeslaly, žena pak zřejmě ztratila vědomí.

Společnost Didi, která sdílenou taxislužbu provozuje, uvedla ve svém prohlášení, že řidič, který je nyní ve vazební věznici, nemá trestní minulost, zároveň však přiznala, že na něj byly v minulosti podávány stížnosti. Jedna z nich například vinila Zhonga z toho, že své pasažéry odvezl na vzdálené místo, kam nechtěli jet, a když zákazníci vystoupili z vozu, pronásledoval je až domů.

Policie zatím nesdělila, jak přesně k činu došlo, ani motiv pachatele. Již nyní však čínský gigant dočasně pozastavil své služby, což bude mít za důsledek mnohamilionové ztráty na jeho zisku. Didi patří ke světově nejvyužívanější sdílenou taxislužbu, alespoň podle dostupných čísel ukazující měsíční počet jízd. Ministerstvo dopravy společnost upozornilo, že chce, aby podnikl kroky k vyšší bezpečnosti svých klientů.