Michal Maudr alias DJ Loutka

Michal Maudr alias DJ Loutka Zdroj: Archív

Na rozloučení s DJ Loutkou přiletí do Prahy holandský DJ Dimitri from Amsterdam

V neděli minulý týden se po sociálních sítích nesla smutná zpráva, která zasáhla celou taneční komunitu nejen u nás. V sobotu večer se rozhodl odejít ze světa DJ Loutka, vlastním jménem Michal Maudr. Během několika dní se dala dohromady velká komunita jeho přátel a na příští středu připravila rozloučení ve stylu, který by si určitě přál.

Po obřadu, který se uskuteční ve středu 29. srpna od 18.00 ve Velké síni Krematoria Strašnice, se pozůstalí a přátelé přesunou na Last Session party do smíchovského klubu Futurum, kde k Loutkově památce zahraje exkluzivní „Good-bye soloset“ jeho letitý kámoš a hlavně vzor z počátků deejayování Dimitri z Amsterdamu.

Současně na stránkách Hithitu vzniká sbírka „Michal Maudr aka DJ Loutka – Vznik pietního místa“, která má zajistit prostředky na vybudování a zajištění provozu vzpomínkového místa na Vinohradském hřbitově, kde by v budoucích měsících měl vzniknout náhrobek ve tvaru vinylové desky vytvořený podle návrhu, který vzejde ze soutěže oslovených výtvarníků.

Poctu Michalovi vzdá i časopis Reflex v čísle 35 (vyjde 30. srpna) rozhovorem se zpěvákem punkové skupiny Plexis Petrem Hoškem, který nejen že je v taneční komunitě od 90. let znám jako DJ Mucho, ale byl i zakladatelem promotérské party Roxydust, která proslula slavnými parties, na kterých DJ Loutka nesměl chybět. Vše doplní dobové vzpomínky a fotografie.

Reflex také rád zveřejňuje výzvu pořadatelů Posledního rozloučení s Michalem Maudrem, aby se porozhlédli po svých archivech a poslali své fotografie s DJ Loutkou na adresu: info.lastsessiondjl@mail.com.