Video placeholde

Češi vyvěsili rudé trenky v Himalájích. Ať si je sem Ovčáček příjde spálit, vzkazují

Skupinka Čechů v rámci charitativní mise s názvem Brontosauři v Himálajích plnila různé sportovní výzvy, na které si mohli lidé “vsadit”. Vsazené peníze v případě pokoření úkolu připsali na konto školy ve vesnici Mulbekh ležící v Malém Tibetu, kterou organizace podporuje. Součástí poslední výzvy bylo zdolání vrcholu Stok Kangri (6153 m), na kterém skupinka, mimo jiné, vztyčila i obří rudé trenky. Na vrcholu jeden z účastníků poznamenal: „Ať si je pan tiskový mluvčí přijde na šestitisícovku spálit“. Podívejte se na video!

Součástí výpravy Brontosauři v Himálajích byl i herec Zdeněk Piškula, který však na samotný vrchol kvůli výškové nemoci nedorazil. Pokořením šestitisícovky připsala organizace na účet tibetské školy částku 71 496 korun. Z toho 40 500 Kč dali účastníci a 30 996 Kč přispěli lidé svými sázkami na internetu.

Brontosauři v Himálajích jsou pobočným spolkem Hnutí Brontosaurus a šíří misi Hnutí Brontosaurus v Malém Tibetu. Projekt podporují kromě Zdeňka Piškuly i zpěvačka Iva Bittová a 14. tibetský dalajláma.