Ve Švédsku shořelo v posledních dnech nejméně sto aut.

Ve Švédsku shořelo v posledních dnech nejméně sto aut. Zdroj: ČTK

Kdo zapálil Švédsko aneb Proč je třeba milovat politicky korektní zprávy

Psalo se a vysílalo v médiích: Mladíci zapálili v noci z neděle na pondělí v Göteborgu a dalších místech Švédska zhruba sto aut. Ani slovo o jejich původu. Média se odvážila maximálně trošku více identifikovat prostředí, odkud pocházeli – prý šlo o čtvrti s vysokou nezaměstnaností. Aha. Takže můžeme popustit uzdu fantazii a vybrat si z následujících sedmi možností.

1. Auta jako dopravní prostředek se znelíbila Klubu švédských pěších turistů, jehož členové si navlékli cestou z nedělní túry černé kukly a automobily, které čoudí, smrdí, zaneřáďují životní prostředí a občas na silnici přejedou nějakého švédského turistu, zapálili.

2. Auta zničili radikálové z Klubu mladých švédských buddhistů, protože všechna ta volva, BMW, audi, škody atd. považují za symbol západního kapitalismu.

3. Auta podpálil gang jejich majitelů, který tímto spáchal největší pojišťovací podvod ve švédských dějinách.

4. Auta shořela rukou švédské židovské menšiny, které vadí, že muslimští přistěhovalci pobírají více sociálních dávek než ona.

5. Na auta zaútočili mladí švédští křesťané cestou z nedělní mše, ve které je pastor vybízel ke zničení zhýralého Západu a jeho symbolů.

6. Auta zapálili mladí švédští nezaměstnaní absolventi vysokých škol převážně technického směru. Doufají totiž, že zničením aut se zvýší poptávka po nových a švédské automobilky začnou hromadně nabírat nezaměstnané švédské absolventy technických univerzit.

7. Auta shořela, jako už mnohokráte předtím, po akci mladé přistěhovalecké generace. Je silná, arogantní, sebevědomá, stále početnější, nenávidí z hloubi duše i muslimské víry naši civilizaci (kromě jejích technických vymožeností, samozřejmě), cítí naši slabost a zbabělost se bránit proti agresi jejího typu. A zapalování aut je v jejím pojetí cosi jako dorostenecká forma džihádu.

Vyberte si. Ale v každém případě vítejte v politicky korektním světě.