Video placeholde

Kolik nácků je třeba k zapálení duhové vlajky? Video proti pochodu Prague Pride baví internet

Měla to být jednoduchá a jasně vyslaná zpráva. Banda holohlavých „vlastenců“ vysílala o víkendu živě na Facebooku pálení duhové vlajky. K živému přenosu se rozhodli hlavně proto, že podobné typy příspěvků mají na Facebooku největší dosah, a vidí je tak co nejširší možné publikum. Nepočítali ale s tím, že se jejich pyromanická demonstrace strhne ve frašku, kterou se baví už desetitisíce lidí. Podívejte se na video.

Holé lebky, trička s nápisem Bohemia a silný moravský přízvuk. Tak by se dala charakterizovat skupinka, která se ve facebookovém videu pokouší spálit duhovou vlaku, kterou mávali účastníci pochodu Prague Pride. Celá akce však připomínala grotesku.

Nacionalisty nejprve kdosi vyhodil z chodníku, na kterém chtěli malou vlaječku zapálit. Ve svých pokusech tak pokračovali na silnici, kde se o zapálení nakonec pokoušejí až tři různí lidé za zvolávání hesel jako „hoř, ty kurvo“, „Palach hořel daleko rychlejc“ nebo „to ty svině udělali schválně nehořlavý“.

Po dvou minutách snažení se nakonec vlaječku povede zapálit, za mohutného skandování duhový praporek nakonec zcela shoří a z aktérů videa se staly hvězdy internetu. Jen trochu jinak, než si asi představovali.