Video placeholde

Přehnali jste to v kuchyni s chilli? Zdeněk Pohlreich má tip, čím zjemnit pálivost

Jste překvapeni, že vám po grilování vždycky zbývá nedojedená zelenina, kterou jste nakrájeli na talíř a je vám jí líto vyhazovat? Zkuste udělat zeleninovou přílohu příště zábavnější. Podívejte se na video a připravte fantastický salát s rajčaty a mátou podle receptu šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, který přidá i tip jak si poradit s tím, pokud vám s chilli ujela ruka.

V letním horkém počasí automaticky odlehčujeme jídelníček, a proto je grilování spojeno nejen s dobrým masem, ale i výběrem kvalitního pečiva a zeleninových salátů. Nejenže musí být dobrý salát ochucený zálivkou, ale nemusí znamenat jenom mísu plnou zelených listů. Rajčatová salsa je pikantní a hodí se jak příloha k masu, ale můžete s ní doplnit i grilovaný sýr nebo naplnit burger.

Recept na rajčatovou salsu

Cherry rajčátka pokrájená na čtvrtiny

Červená cibule jemně nasekaná

Hrst nasekané máty

Trocha červeného vinného octa

Chilli paprička nasekaná

(Ananas jemně pokrájený)

Pokud nemáte rádi pálivé chilli papričky, v receptu je klidně vynechte. V případě, že to s nimi nechtíc přeženete, jako právě Zdeněk Pohlreich, můžete salsu dle jeho slov zjemnit přidáním svěžího ananasu. Sladký ananas utlumí pálivost chilli papričky a vy se tak nemusíte stresovat pokaženým salátem. Podívejte se na video v úvodu článku, jak letní rajčatovou salsu připravit.