Kylie Jenner, Cristiano Ronaldo, Selena Gomez

Kylie Jenner, Cristiano Ronaldo, Selena Gomez Zdroj: Instagram

1. Americká modelka a návrhářka Kylie Jenner
2. Americká zpěvačka a herečka Selena Gomez
3. Portugalský Fotbalista Cristiano Ronaldo
4. Americká televizní hvězda Kim Kardashian
5. Americká zpěvačka Beyoncé.
10
Fotogalerie

10 lidí, kteří nejvíc vydělávají na Instagramu. Modelka Kylie Jenner má za jeden příspěvek 22 milionů korun

Zpěvačky, zpěváci, modelky, televizní hvězdy a fotbalisté. To jsou lidé, kteří nejvíce vydělávají za své sponzorované příspěvky (posty) na sociální sítí Instagram, která nabízí sdílení fotografií a videí. Dvacetiletá americká modelka a návrhářka Kylie Jenner má za jeden podobný příspěvek až milion dolarů (přes 22 milionů českých korun). Fotbalista Cristiano Ronaldo pak 750 tisíc dolarů (16,5 milionu korun).

Pořadí deseti nejvíce vydělávajících lidí za jednotlivé příspěvky na Instagramu zveřejnila služba Hopper HQ, která se stará o řazení postů na této sociální síti. Americká modelka Kylie Jenner, která v roce 2015 založila vlastní kosmetickou značku Kylie Cosmetics a před dvěma lety zahájila prodej svého oblečení a doplňků Kylie Jenner Shop, dostává za jediný sponzorovaný příspěvek až milion dolarů. Na Instagramu jí sleduje 112 milionů lidí. Ekonomický časopis Forbes ji označil za současnou nejmladší miliardářku světa, která se dopracovala k svému majetku sama.

Zajímavé je, že počet lidí, kteří danou celebritu sledují, není pro částku, kterou za příspěvky dostává, zcela rozhodující. Například na druhém místě se umístnila s 800 tisíci dolarů za post americká herečka a zpěvačka Selena Gomez, která má na Instagramu téměř 140 milionů sledujících. A na třetím místě je portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo se 750 tisíci dolary a s více než 137 miliony sledujících uživatelů. Ten propaguje přípravek Herbalife, výrobky firmy Nike či japonský stimulátor svalstva Sixpad.

Tři ženy z jedné rodiny

Neobvyklé je také to, že do první desítky pronikly hned tři ženy z jedné americké rodiny – první Kylie Jenner, čtvrtá Kim Kardashian a desátá Kendall Jenner.

Pozoruhodně silné je postavení slavných fotbalistů, které dokazuje celosvětovou popularitu jejich sportu. Kromě Ronalda jsou v top ten i Neymar a Messi. A například bývalý anglický reprezentant David Beckham i dávno po skončení své kariéry bere za jeden sponzorovaný příspěvek na Instagramu 300 tisíc dolarů.

10 celebrit, které nejvíce vydělávají za jeden příspěvek na Instagramu

1. Kylie Jenner (20), americká modelka a návrhářka - milion dolarů za jeden sponzorovaný příspěvek

2. Selena Gomez (26), americká herečka, zpěvačka a návrhářka - 800 000 dolarů

3. Cristiano Ronaldo (33), portugalský fotbalista - 750 000 dolarů

4. Kim Kardashian (37), americká televizní celebrita - 720 000 dolarů

5. Beyoncé (36), americká zpěvačka, herečka a textařka - 700 000 dolarů

6. Dwayne Johnson (46), americký herec a zápasník - 650 000 dolarů

7. Justin Bieber (24), kanadský zpěvák – 630 000 dolarů

8. Neymar (26), brazilský fotbalista – 600 000 dolarů

9. Lionel Messi (31), argentinský fotbalista – 500 000 dolarů

10. Kendall Jenner (22), americká modelka a televizní hvězda - 500 000 dolarů