Video placeholde

Nový seriál od tvůrce Hry o trůny. Nightflyers nabídnou krvavé psycho ve vesmíru

Nic pro slabé povahy. Dalším seriálem z dílny spisovatele George R. R. Martina, který pobláznil svět Hrou o trůny, bude adaptace jeho starší novely. Tu napsal v roce 1980 jako součást souboru povídek, tedy ještě před ságou ze Sedmi království. Po fanoušcích fantasy si tentokrát přijdou na své milovníci sci-fi. Děj se totiž odehrává na palubě vesmírné lodi a nabídne brutální klaustrofobickou podívanou.

Příběh je zasazen do budoucnosti, Země je na pokraji zničení a posádka průzkumníků vyráží na nejmodernější kosmické lodi napříč Galaxií hledat novou obyvatelnou planetu. Během svých cest ale naleznou mimozemské plavidlo, které shodou okolností obsahuje něco, co by mohlo pomoci s jejich úkolem. Nic však není tak snadné, jak se na první pohled zdá, a posádka začíná tušit, že se chytila do smrtící pasti.

Už z ukázky, kterou stanice Netflix odvysílala na fanouškovském festivalu Comic-Con, je jasné, že půjde o brutální podívanou v klaustrofobickém prostředí a že tu opět budou postavy umírat jako na běžícím páse. Seriálu se dočkáme už letos na podzim na stanicích Netflix a Syfy.

Hra o trůny vrcholí. Co byste si měli připomenout před premiérou poslední řady? >>>