Žádost o ruku v troskách domu, shořelým prstýnkem.

Žádost o ruku v troskách domu, shořelým prstýnkem. Zdroj: Fire Department California/Santa Barbara

Muž našel v popelu shořelého domu snubní prstýnek, o ruku žádal přímo v troskách

Před požárem sice neuchránili vůbec nic z jejich rodinného domku, kde žili se dvěma náctiletými dcerami, dvěma psy a kočkou, zachránili ale snubní prstýnek od Tiffanyho, který muži vnukl dojemný nápad: svou manželku v troskách svého domu s ohořelým prstýnkem požádal o ruku podruhé.

Kalifornii zachvátil požár a jedním z domů, které při něm lehly popelem, byl i rodinný dům manželů Raových. Těsně před tím, než šli spát, začalo hořet. Manželé měli jen několik krátkých minut na to, aby zachránili dvanáctiletou a čtrnáctiletou dceru a domácí mazlíčky. Z domova si nestihli odnést prakticky žádné cennosti. Protože se manželé zrovna chystali ke spánku, oba, jak měli ve zvyku, odložili na noční stolky své snubní i zásnubní prstýnky.

Raovi spolu žili v domě v Santa Barbaře teprve třetím rokem, navíc jen devět měsíců byli svoji. Když jim dům shořel od základů, rozhodli se po několika dnech vrátit a pokusit se najít alespoň prstýnky. Hledání bylo úspěšné a v popelu manžel objevil zásnubní prstýnek. Poté, poklekl před svou manželkou a požádal ji, aby si jej podruhé vzala. „Je to nejkrásnější a nejpohodovější žena, kterou znám,“ řekl Ishu Rao novináři z americké NBC.

Požáry sužují Kalifornii každým rokem. V pátek vyhlásil Edmund Brown, guvernér státu Kalifornie, pohotovost, a to právě kvůli rychle se šířícím požárům. Podle oficiálních údajů státu byly zničeny celkem tři budovy, patnáct dalších je poškozených. I Colorado se momentálně trápí požáry, několik obyvatel už museli kvůli šíření ohně evakuovat.