Jsou ještě nějaká místa ve státní správě, která Andrej nekontroluje? A jak dlouho to vydrží?

Jsou ještě nějaká místa ve státní správě, která Andrej nekontroluje? A jak dlouho to vydrží? Zdroj: fotomontáž Jan Ignác Říha

Předstihli jsme Slováky. Babiš je ještě bizarnější než Mečiar

Celá řada našich spoluobčanů považuje Slovensko za pokročilejší ekonomiku než Česko, protože Slovensko patří do eurozóny. To je sice pravda, ale v jiných a mnohem důležitějších faktorech jsme Slováky nejen dohonili, ale i předhonili. A to zásluhou Slováka Andreje Babiše.

Děje kolem paní ministryně spravedlnosti Malé, opsaných králíků a následné rezignace byly zákonitým jevem. Kdo jiný než takoví lidé by se dal dohromady s Babišem. Dokonce se dá považovat za dobrou zprávu, že ty diplomky sice opsala, ale opravdu odevzdala. To by člověk u důležité členky ANO nečekal. Ale její rezignace dovolila dotáhnout Andreji Babišovi politický bizár této země k téměř naprosté dokonalosti. Chvíli to vypadalo, že jako trestně stíhaný premiér také bude ministrem spravedlnosti.

Čapí hnízdo: důkazní situace

Kromě stranického tisku hnutí ANO — Mf DNES a Lidových novin — prakticky všechna média shodně publikovala, v jaké důkazní situaci se nachází Babišova kauza na Čapím hnízdě. Shrnuto: Čapí hnízdo bylo Andrejovo. Pak to přepapírovali, že jako není Andrejovo. Pak díky tomu, že už to nebylo Andrejovo, neoprávněně načerpali dotaci padesát miliónů korun. A když byly prachy spolehlivě doma, tak to zase přepapírovali na Andreje. Pročež Andrej prohlásil, že je to účelovka a on nikdy nikomu nic neukrad’.

Trochu mi to připomíná nedávnou drogovou kauzu. Stěžovali si mi konopní aktivisté, že byl neoprávněně a nespravedlivě odsouzen na čtyři roky vězení ubohý pěstitel pro vlastní potřebu jen za držení marihuany a pěstování konopí pro vlastní potřebu. Toho konopí výhradně pro vlastní potřebu měl doma celkem třináct a půl kilogramu do příští sklizně, což odpovídá denní spotřebě 37 gramů marihuany. Tak jsem je poslal do prdele. A myslím, že totéž by udělal soud s výrokem pana Babiše, že jeho stíhání za Čapák je účelovka. Proto by byl Andrej jistě rád, kdyby se Čapák před soud nedostal.

Mečiar byl fakt dobrej!

Vladimír Mečiar byl v devadesátých letech minulého století nejvýznamnější slovenský politik. Zavedl ve slovenské politice poměry inspirované prezidentem Mugabem. Mimo jiné za jeho vlády unesly bezpečnostní složky státu syna tehdejšího slovenského prezidenta Kováče, se kterým nebyl Mečiar zadobře. Když úřady nekontrolované Mečiarem zjistily, že by za únosem mohla stát slovenská tajná služba, shodou okolností vybuchlo auto i se spojkou na korunního svědka celé kauzy.

Ona spojka — pan Róbert Remiáš — při výbuchu bohužel zahynula. Když se pak k Mečiarovi zatoulala pravomoc udělovat amnestie, neváhal a nařídil, „aby sa nezačínalo, a ak sa začalo, aby sa zastavilo trestné stíhanie za trestné činy spáchané v súvislosti s oznámením o zavlečení Michala Kováča mladšieho do cudziny“. Čímž dovedl tehdejší politickou kulturu Slovenska na úroveň Zimbabwe.

Ministr vnitra: To půjde!

Trestně stíhaný premiér Babiš však po zralé úvaze zjistil, že by bylo fakt blbý, kdyby to dělal tak veřejně. Zaznělo tedy, že bude spravedlnost ministrovat pan Jan Kněžínek. Ten, jak zde psal nedávno kolega Adámek, ve funkci prošetřovatele řešil mimo jiné případ náměstka ministra financí Tomáše Vyhnánka.

Tehdejší Babišův spolupracovník Vyhnánek byl vyšetřován poté, co pověřil úřednici z ministerstva jednáním s Evropským úřadem pro boj proti podvodům (OLAF). Kněžínek tehdy po šetření prohlásil, že Vyhnánek ani Babiš ve zmíněném případu zákon neporušili. Takže má Andrej, dejme tomu, v resortu i státní zastupitelství. Takže jeden bod splněn. To vyšetřování Čapáku samozřejmě státní zastupitelství dozoruje. Zbývá probíhající vyšetřování kauzy. To dělá policie.

V červenci 2015 současný ministr vnitra a zahraničí Hamáček na schůzi Poslanecké sněmovny špatně artikuloval a blábolil. Později přiznal, že vypil dva panáky slivovice, které špatně zreagovaly s jeho léky na bolest zad.

Podle Transparency International mělo do České republiky putovat minimálně 130 miliónů korun z černého fondu Ázerbájdžánu, jímž tamní režim uplácel evropské politiky, aby šířili dobré jméno režimu. Za Ázerbájdžán údajně lobboval i Hamáček a také založil česko-ázerbájdžánskou meziparlamentní skupinu přátelství.

No, a když se to teď párkrát objeví v MF DNES a v Lidovkách, patřičně zdůrazní a rozmázne, tak pan Hamáček bude muset rezignovat jako paní Malá a díky nedostatku osobností se výkonu funkce ministra vnitra — z čiré obětavosti — ujme také Andrej. A pak, když budou lidi moc řvát, tak tam zase dosadí nějakýho kámoše.

Nejdou koupit? Vyřešíme!

Pak může nastat zdánlivý problém. Nejvyšší státní zástupce, vrchní státní zástupkyně a policejní prezident. Ti podle dostupných informací koupit nejdou. Ale i tam nabízí Agrofert tvůrčí řešení: Dovedu si snadno představit, že se čistě náhodou v jeden den neočekávaně při jídle udusí doktor Zeman kosteleckým párkem, doktorka Bradáčová koblihou Penam a doktor Tuhý vodňanským kuřetem.

Vzhledem k personální krizi Andreji Babišovi nezbude než ke svým již zastávaným funkcím přibrat ještě funkce nejvyššího a vrchního státního zástupce a policejního prezidenta nebo ty funkce v nejhorším přidělit kámošům a je malér jménem Čapák v suchu. A za pět let, až skončí Zeman a Andrej se stane prezidentem, si v té trapné kauze ještě pro sichr udělí milost.