Restauratér Milan Bartoš, který stojí za projektem Pupp Punk

Restauratér Milan Bartoš, který stojí za projektem Pupp Punk Zdroj: Red Pif

Jídlo z Pupp Punku na festivalu v Karlových Varech
Jídlo z Pupp Punku na festivalu v Karlových Varech
3
Fotogalerie

Na festivalu ve Varech je i gastronomický rej, který nabízí jídla podle filmů

Ještě před několika lety byl prostor kolem Grandhotelu Pupp v Karlových Varech spíše klidný. Určité vzrušení vyvolal jen příjezd hereckých hvězd a večer a v noci slety celebrit v místním Becher's Baru. Dnes je všechno jinak. Prostor u hotelu ožil, místem se rozléhá hudba a setkávají se zde stovky lidí. Důvod? V době festivalu podnik se zvláštním názvem Pupp Punk.

Za akcí stojí rozverný pražský restauratér Milan Bartoš, který je v hlavním městě majitel podniku Red Pif. Specializuje se na francouzská vína a po dobu letošního festivalu se spojil se známým šéfkuchařem Janem Punčochářem, který připravil recepty pro jídla, která se zde prodávají. Tým kuchařů je připravuje a servíruje přímo před vámi a jedná se o letní gastronomickou show se vším všudy.

Například jídla nesou metaforické názvy podle známých filmů. Třeba „Houbit“ (alias Hobit) jsou ravioly s ricottou a houbami se šalvějovým máslem. Nebo „Přelet nad krevetím hnízdem“ (Formanův Přelet nad kukaččím hnízdem), což jsou tagliatelle s krevetami a rajčata s růžovým pepřem. „Masakr kaparovou pilou“ (podle filmu Masakr motorovou pilou) je francouzský hovězí tatarák s kapary. A „Mlčení prasátek“ (à la dílo Mlčení jehňátek) je vepřový bůček a čočka beluga. Nebudu popisovat, jak to chutná, ale kdo na festivalu zkusil, byl spokojen.

Letos je projekt Pupp Punk ještě okořeněn živou hudební produkcí. V tomto případě musíme říci, že ne úplně každý návštěvník hotelu Pupp je tím nadšen, protože se hraje do noci, ale naprostá většina lidí si už zvykla.

Projektu věřil málokdo

Novinkou celého prostoru je pak retro automobil Citroën, který se proměnil na koktejlový bar, kterému se říká také Vodní.

Zajímavé je, že projektu Pupp Punk před lety málokdo věřil. Narážel na odmítání, protože hodlal velmi zvláštním způsobem narušit poměrně stojaté vody gastronomického doprovodu mezinárodního filmového festivalu. Podařilo se mu to změnit za pomoci ředitelky Grandhotelu Pupp, kterou je Andrea Pfeffer-Ferklová. Ta na rozdíl od jiných uvěřila poněkud extravagantní akci. Jak funguje, může se ve Varech přesvědčit každý sám. Bývá tam dost plno.

Navíc Pupp Punk není jediným podnikem, který v době festivalu rozčeřil místní restaurační scénu. Nedaleko něj je například Public Interest Bar, pobočka dalšího pražského podniku. Také ten si zde našel zajímavou klientelu, v tomto případě hlavně zejména z řad podnikatelů a celebrit.