Video placeholde

Sr*t na ně! Příběh o tom, jak Miloš Forman odpálkoval hollywoodské producenty a nenatočil film

Hlavní hvězda 53. mezinárodního festivalu v Karlových Varech a představitel hlavní role ve filmu Vykoupení z věznice Shawshank Tim Robbins při převzetí křišťálového globu naprosto odzbrojil plný sál na zahajovacím večeru. Svůj projev začal vzpomínkou na Miloše Formana a fakt, že spolu málem natočili film. Proč to nevyšlo? Podívejte se na video!

Tim Robbins, který zazářil nejen ve Vykoupení z věznice Shawshank, ale i ve filmech Top Gun, Všechny moje lásky nebo Miluj bližního svého, se před karlovarským publikem vyznal ze své lásky k nedávno zesnulému režisérovi Miloši Formanovi. Dokonce s ním jednal i o společném projektu. Vše ale ztroskotalo kvůli přístupu hollywoodských producentů a představám studia, které slavný český filmař odmítl se stylem sobě vlastním.

Kromě vzpomínky na Formana mluvil Tim Robbins i o Václavu Havlovi, o tom, jak česká i americká společnost směřuje do minulosti, přesněji do 50. let, a o tom, co je potřeba udělat, aby byl tenhle neblahý trend zvrácen. Podívejte se na celý jeho projev v angličtině:

Video placeholde
Celý projev Tima Robbinse na KVIFF • Martin Bartkovský