Beach Park, Brazílie

Beach Park, Brazílie Zdroj: Profimedia.cz

Největší vodní ráj Evropy najdete v místě turistům zaslíbeném – na Kanárských ostrovech, konkrétně na Tenerife. Siam Park byl vystavěn v roce 2008. Vedle klasických atrakcí je tu spousta umělých ostrůvků, pláží, vodopádů - vše propojené vodními kanály a mosty. Design vodního světa je inspirován Siamským královstvím a nejoblíbenějším je tu bazén s až 3 metry vysokými vlnami, na němž se začátečníci učí surfovat.
Čeští turisté velmi dobře znají vodní svět umístěný v bývalém obřím hangáru pro vzducholoď v sousedním Německu. Od roku 2004 lze navštívit v mírném podnebí Braniborska, asi 300 km od Prahy, tropy. Umělý svět tropického ostrova Tropical Island nabízí turistům deštný prales, pláž, umělé slunce, palmy i orchideje – kulisa je téměř dokonalá a přitom je tu příjemná teplota 25 °C.
V Dubaji se luxus a výjimečné zážitky očekávají. Ve vodním světě Aquaventure na palmovém ostrově poblíž hotelu Atlantis se můžete sklouznout za žraloky. Nejoblíbenější atrakcí tohoto aquaparku je totiž The Leap of Faith – na vrcholu mayské věže naskočíte na skluzavku, která vás dovede až do průhledného tunelu, kde kolem vás budou plavat skuteční žraloci.
Od roku 1989 byla Insano se 41 metry nejvyšší skluzavkou světa. Tu přerostlo v roce 2002 Kilimanjaro v Riu a pak o celých deset metrů v roce 2014 jedenapadesátimetrový Verrückt v Kansas City.  Adrenalin si však rozproudíte, i když se budete řítit „jen“ z vrchu Insana rychlostí přes 100 kilometrů v hodině. A ač už není zapsán v Guinessově knize rekordů, je Beach Park na pláži Porto das Dunas stále největším a nejoblíbenějším aquaparkem Jižní Ameriky.
V rámci Disney Worldu u Orlanda lze navštívit jeden velmi zajímavý vodní svět - Disney's Blizzard Beach Water Park, který se tváří jako lyžařské středisko. Nechybějí umělé závěje, sněhuláci, rampouchy,  v plavkách se svezete nejen po skluzavce, ale i na sedačkové lanovce či na sáňkách.
7
Fotogalerie

Vodní radovánky: Ve kterých světových aquaparcích zažijete tu nejlepší zábavu?

Léto a voda patří neodmyslitelně k sobě. Pokud vás však spíš než plavání, baví všelijaké klouzačky, tobogány a další vodní atrakce, zajeďte do některého z nejkrásnějších vodních rájů. Nudit se určitě nebudete.

Vodní atrakce začaly být v Americe populární koncem 40. let, v roce 1962 byl slavnostně otevřen v Kalifornii první klasický aquapark a dodnes jsou Spojené státy velmocí vodních světů s více než tisícovkou míst, kde si můžete užít pestré vodní radovánky. Za hlavní město zábavních vodních parků je považováno Wisconsin Dells, neboť jen těch vnitřních lze ve městě napočítat pět. S jejich stavbou se tu začalo v roce 1994, tedy čtyři roky před tím než byl vybudován vůbec první z českých vodních rájů – Babylon v Liberci. Ve fotogalerii se můžete podívat, jak vypadají slavné aquaparky nejen ve Spojených státech, ale po celém světě.