Massive Attack, Metronome Stage, 22. 6. ve 21.30

Massive Attack, Metronome Stage, 22. 6. ve 21.30 Zdroj: Nicky Loh / Getty Images

Anketa Reflexu: Než na to vlítnem... Na co se těšíte na letošním Metronome festivalu?

The Chemical Brothers, Massive Attack, David Byrne, John Cale, Tom Odell, ale také exkluzívní koncert Sexy Dancers či speciální narozeninový set Tata Bojs. Pořadatelé Metronome Festivalu, který se koná na pražském Výstavišti 22. a 23. června, připravili i letos bohatý program. My jsme se zeptali domácích interpretů, kteří na akci vystoupí, na co se na Metronome těší…

Žofie DařbujánováŽofie Dařbujánová|ArchívŽOFIE DAŘBUJÁNOVÁ, MYDY RABYCAD
23. 6., 19:45, Metronome Stage

Jsem festivalový člověk, tedy se obecně těším na celou událost jakožto na jeden z prvních letošních velkých festivalů, až si dám to první točené pivo, v klidu si projdu celý areál a prohlídnu stage, na které budeme hrát. Line-up mě letos opět nezklamal – určitě zajdu na Massive Attack, Toma Odella a na mé hlavní oblíbence The Chemical Brothers. Je nám velkou ctí, že nám letos Metronome svěřil čas na hlavní stagi právě před nimi. Po pravdě ani toho se nemůžu dočkat. Než na to vlítnem, rozhodně si nenechám ujít ani Sexy Dancers, to by byl hřích, nebo narozeninový set Tata Bojs.

Marek TaclíkMarek Taclík|ArchívMAREK TACLÍK, HEREC A KONFERENCIÉR METRONOME FESTIVALU

Už se vlastně těším, až zazní první tóny The Chemical Brothers, protože to bude znamenat, že moje práce už skončí! Ale vážně: Říkal jsem si, že první den půjdu hned po koncertě Massive Attack domů, ale když jsem pak na tiskovce slyšel, jak Milan Cais představuje koncert Tata Bojs a co všechno nasliboval, vlastně mě přemluvil a já si uvědomil, že v noci na sobotu toho asi moc nenaspím.

Michal CimalaMichal Cimala|ArchívMICHAL CIMALA, AUTOR UMĚLECKÉ INSTALACE METRONOME FESTIVALU

Protože vím, jak velký je rozdíl mezi uhlazenými nahrávkami a koncertními verzemi songů od Massive Attack, těším se na jejich tvrdý zvuk… A taky na Sexy Dancers!

Petr MarekPetr Marek|ArchívPETR MAREK, MIDI LIDI 22. 6., 18:15, Moon Stage

Metronome Festival je, co se hlavních hvězd týče, takovým dárkovým košem pro publikum „čtyřicet plus“, k němuž se začínáme toto léto počítat i celí MIDI LIDI. Já osobně se nejvíc těším na Davida Byrnea a Johna Calea, ideálně kdyby to bylo možné ve stejný čas spolu na jednom pódiu. A asi by mě hodně zajímal i podobnej crossover Massive Attack s The Chemical Brothers. Nic z toho se bohužel nestane, tak si to vynahradíme společně zkříženou písničkou s Tata Bojs. Na což zase možná ale není zvědavej nikdo. Ale já se na to těším i se toho bojím. A ještě se těším na jednu kapelu, o které nesmím nikomu říct.

Dušan NeuwerthDušan Neuwerth|ArchívDUŠAN NEUWERTH, UMAKART 22. 6., 16:15, Moon Stage. TATA BOJS, 22. 6., 23:15, Moon Stage

Upřímně řečeno: nejvíc se těším, až to bude v pátek všechno za mnou, pokud možno úspěšně. Hrát dva koncerty v jednom dni není moje úplně oblíbená disciplína, obzvlášť když jedna z kapel šest let nevystupovala. Jinak je tam samozřejmě spousta zajímavých a slavných jmen, například David Byrne s letošní skvělou deskou American Utopia, ale těším se taky na některá jména z naší vlastní česko-slovenské zahrádky.

David DoubekDavid Doubek|ArchívDAVID DOUBEK, VENTOLIN, 22. 6., 20:30, Radio Wave New Stage

Těším se, ale zároveň, protože tam hraju, vnímám to spíš tak, že jsem lehce nervózní, připravuju se a mám všeho trochu plnou hlavu.

Dara RollinsDara Rollins|ArchívDARA ROLLINS, SEXY DANCERS, 22. 6., 18.15, ČT Park Stage

V rámci toho, co ráda poslouchám, tak se rozhodně těším na Massive Attack, protože s nimi mám spojeno celé jedno zimní období. I když jejich hudba nezní úplně vánočně, vytvořili mi fantasticky romantickou štědrovečerní atmosféru. Ale vlastně mě zajímají úplně všichni, protože na celém Metronomu z mého pohledu není žádný jasný outsider, kterému bych se ráda vyhnula.

Jdete na Metronome festival? Na co se těšíte? Dejte nám vědět do diskuse pod článkem.