Video placeholde

Do Varů přijede světový režisér Terry Gilliam z Monty Python. Jaké další hvězdy uvidíte ve Varech?

Zajímavý a pestrý mix hlavních hostů i jejich nových filmů představí 53. ročník MFF KV, který začíná za deset dní, v pátek 29. června. K oscarovému herci Timu Robbinsovi a americké režisérské legendě Barrymu Levinsonovi přibude ostře sledovaný režisér Romain Gavras, jehož relevance poslední léta raketově stoupá, a hlavně několik zásadních herců a hereček: za všechny novozélandská nositelka Oscara Anna Paquinová, která jako jedenáctiletá excelovala ve filmu Piano, nebo třeba americká hvězda, známá u nás mimo jiné ze tří řad seriálu Kriminálka Miami – Rory Cochrane. A hlavně: po dlouhých dvanácti letech se do Varů vrací legenda z Monty Pythonů Terry Gilliam.

Terry Gilliam

Člen milované skupiny Monty Pythonův létající cirkus přiváží osobně do Varů svůj dlouho očekávaný nový film Muž, který zabil Dona Quijota, který provázela řada peripetií a do kterého investoval 18 let života. Ve Varech už tento tvůrce, který se spolu s Terrym Jonesem podílel na režii všech celovečerních projektů Pythonů, byl: v roce 2006 s filmem Krajina přílivu.   

Anna Paquinová

Novozélandská herečka ohromila svět svým výkonem ve slavném dramatu Piano. Tehdy jí bylo 11 a jako druhá nejmladší v historii za něj získala Oscara. Ve Varech představí svou novou americkou komedii Sklenka na rozloučenou. Přijede s ní i debutující režisér Stephen Moyer, jinak jeden z hlavních herců seriálu The Gifted, a taky herec Denis O´Hare, loni nominovaný na cenu Emmy za roli v seriálu This Is Us.

Anna PaquinAnna Paquin|Profimedia.cz

Rory Cochrane

Elegantně natočený a výborně zahraný western Nepřátelé uvede ve Varech americký herec Rory Cochrane, u nás známý především jako detektiv Timothy „Tim“ Speedle z populární Kriminálky Miami. Stejný film doprovodí i vynikající americký producent John Lesher, držitel Oscara za Birdmana (2014) s Michaelem Keatonem v titulní roli.

Thomasin McKenziová

Novozélandské herečce je 17 let a pro svou autenticitu, přesnost a inteligenci je už nyní považována za jednu z nejjasněji vycházejících hvězd současného Hollywoodu. Přijíždí uvést nový film režisérky Debry Granikové o vztahu dcery a otce Beze stop (Leave No Trace, 2018), kde hraje hlavní ženskou roli; snímek Granikové Do morku kostí (Winter's Bone, 2010) získal 4 oscarové nominace.

Novozélandská herečka Thomasin McKenzieováNovozélandská herečka Thomasin McKenzieová|ČTK/APInvision/Joel C Ryan

Caleb Landry Jones

Známe jej z Městečka Twin Peaks, z Perníkového táty a naposledy z filmu Martina McDonagha Tři billboardy kousek za Ebbingem. Na festivalu jej hledejte kolem uvedení soutěžního snímku Do noci (Into the Night).

Romain Gavras

Autor revolučních reklam i videoklipů a neméně zajímavý syn slavného oscarového režiséra Constantina Costy-Gavrase natočil a ve Varech uvede gagy nabitou komediální gangsterku s Isabelle Adjaniovou či Vincentem Casselem; jmenuje se Svět je tvůj (The World Is Yours) a stala se překvapením letošního festivalu v Cannes.

Vše o festivalu Colours of Ostrava najdete ZDE >>>