Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Facebook/Klinika

Znásilnil/a feminista/ka feministu/ku aneb Jak pražská Klinika bojuje proti násilí na ženách

V prostředí neomarxistických veganských feministek/ů bojujících proti násilí na ženách se pohybuje feministka/a M. F. Nejmenuju ji/ho, neboť nevím, zda už není stíhán. O M. F. začaly kolovat pověsti, že znásilnil/a jiného/ou feministu/ku v prostředí zasvěceném feminismu, multikulturalismu a vítání uprchlíků. První v pražském „autonomním sociálním centru“ Klinika bojujícímu proti násilí na ženách. Kauzu jsme zmapovali.

Omlouvám se čtenářkám/ům za horší čitelnost textu způsobenou lomítky ve slovech, ale genderová vyváženost je na prvním místě.

Kdo je M. F.?

Mladá/ý aktivistka/ta všech představitelných neomarxistických ideových názorů, proto je i feministkou/tou, bojuje proti násilí na ženách, především proti znásilňování. Má ovšem ne úplně typické vlastnosti. Je žena, mluví o sobě v ženském rodě, podepisuje se v ženském rodě a zároveň má funkční mužské pohlavní orgány a praktikuje penetrační vaginální sex (lidově řečeno šuká) s jinými ženami.

Existence dvou vzájemně se vylučujících stavů v jednom okamžiku je v neomarxismu a kvantové fyzice vcelku normální, stejně jako názory, které M. F. publikuje. Jako žena. V časopise Tvar třeba psal/a, že „radical queer (odrůda neomarxismu, kterou zastává, pozn. aut.) znamená zrušit sexuální a rodové normy, očistit stigmatizované menšiny včetně pedofilní komunity“.

Znásilnění?

Na Facebooku existuje anonymní skupina SdruŽeny věnující se agresivní feministické propagandě. Na účtu se objevil anonymní dopis: „M. F. publikovala na svém blogu příspěvek, který následně stáhla. Velmi opatrně přiznala, že na Klinice napadla členku kolektivu a pokusila se ji znásilnit. Napadená však mluví o znásilnění, ne o pokusu. M. F. zároveň tvrdila, že se napraví a vyhledá odbornou pomoc. I přes tento slib se podobná událost opakovala. M. F. znásilnila jednu z autorek tohoto dopisu.“ Anonymní udání na neanonymní osobu mám v mailu skoro každý týden.

Tak SdruŽeny požádám o setkání s obětí, jejíž identitu bychom samozřejmě utajili. „Soucítíme s oběťmi a respektujeme jejich přání, včetně formy vyjádření. Neudělaly nic zlého a nezaslouží si být propírány v bulvárních médiích – dobře si pamatujeme, jak jste kdysi psal hanlivě o unesených a znásilněných Češkách v Pákistánu. Doporučujeme počkat na vyjádření samotné M. F., z naší strany v tuto chvíli zaznělo vše podstatné. Můžete zkontaktovat M. F. nebo počkat na její vyjádření, které slíbila vydat dnes.“ Požádám, zda by mě na ni/něj dali/y kontakt, odpoví: „Vám?“

M. F. prohlášení nevydá. Na neomarxistickém serveru a2larm.cz je M. F. uveden/a jako autor a má tam několik článků. „Kontakt na M. F. nemám. Kdybych se ale náhodou k někomu, kdo s ní je v kontaktu, dostal, vyřídím,“ sdělí mi šéfredaktor serveru Jaroslav Fiala. Podtrhuji, že nepoužil genderově vyvážený slovník a o M. F. mluvil v ženském rodě.

A pak se práskli sami...

Nešlo potvrdit, zda se skutek stal, nebo zda na Kliniku dovezli nějaké zvlášť dobré LSD, a ani to, zda M. F. vůbec existuje. Pak se soudruzi/ky z Kliniky práskli/y na svém Facebooku sami/y. „Problematika sexuálního násilí prostupujícího celou naši společnost se bohužel nevyhýbá ani sociálním hnutím, ani prostorům, jako je Klinika. Situaci jsme se snažili v danou chvíli řešit nejlépe, jak jsme dokázali podle přání a potřeb přeživší, jejíž podpora je pro nás nejdůležitější. Respektovali jsme přání přeživší nepodávat trestní oznámení a podstoupili kroky, aby se zde situace už neopakovala. Chceme usilovat o vymýcení sexuálního násilí jak uvnitř našich kruhů, tak mimo ně.“

Nepoužili/y genderově vyvážený slovník. A když se to diskutérům/kám pod postem nelíbilo, tak práskli/y nějakou jinou partu neomarxistů a potvrdili/y i druhou událost: „V komunitě, ve které se stal druhý incident, se o prvním vědělo.“

„Mohu potvrdit, že ve středu 6. června jsme přijali oznámení stran Vámi dotazované události. Toto oznámení momentálně prověřujeme, což je důvodem, proč nemůžeme být k celé věci více konkrétní,“ sdělil Reflexu poručík Mgr. Jan Rybanský, tiskový mluvčí pražské policie. Jedno z těch trestních oznámení podal místostarosta městské části Praha 3, kde Klinika sídlí.

Nemohu předjímat, jak vyšetřování dopadne, a nevím, zda M. F. opravdu někoho znásilnil/a. Na základě zachycených dějů však můžeme konstatovat, že neomarxistické komunity typu Kliniky jsou poťapanej mrdník.

P. S.: Autor textu není genderově vyvážený, nemá vaginu a nepodepisuje se Doležalová.