Video placeholde
Sun+Dead lákají v Metru na festival Metronome
Sun+Dead lákají v Metru na festival Metronome
Sun+Dead lákají v Metru na festival Metronome
Mydy Rabycad lákají v metru na festival Metronome
Mydy Rabycad lákají v metru na festival Metronome
7
Fotogalerie

Návštěva z minulosti. Podívejte se, jak se v metru pařilo na kapelu jako vystřiženou z 90. let

Metronome festival se uskuteční sice až v pátek a sobotu 22. a 23. června spolu s festivalem United Island of Prague, několik lidí už má ale nečekaný koncert za sebou. Jeden z vagonů metra linky A totiž v neděli obsadila kapela Mydy Rabycad, která v retro outfitech zahrála svých několik písní. V úterý pak následovalo akustické vystoupení projektu Václava Havelky Sun+Dead.

Skupiny tím cestujícím předaly originální festivalové pozvánky. Mydy Rabycad začali svůj koncert o deváté večerní ve stanici Bořislavka, odkud se vydali směrem do centra. Kapela bude jednou z hlavních hvězd programu Metronome festivalu, vystoupí na hlavní scéně před slavnými The Chemical Brothers.

Další hudební jízdy

Hudební jízdy v metru tím však nekončí. V následujícím týdnu se v pražském podzemí uskuteční koncerty dalších zajímavých interpretů. Vždy se tak stane v hudebním vagonu, prostředním voze linky A.

„Chceme návštěvníkům dopřát malou ochutnávku Metronome Festivalu a zároveň vytvořit v městské dopravě nezapomenutelnou atmosféru,“ říká David Gaydečka, producent festivalu, který spolu s Dopravním podnikem hlavního města Prahy a Magistrátem hlavního města Prahy zajistil netradiční koncert ve vagonu metra.

Do hudebního vagonu se mohou zapojit i další hudební nadšenci. Stačí napsat na objevy@unitedislands.cz. A kdo koncerty v metru potká, může je sdílet s hashtagem #metrosounds na sociálních sítích.

Metronome festival: Hlavní hvězdy

Návštěvníci Metronome Festivalu Prague se mohou těšit na celou řadu hvězdných interpretů zahraniční i tuzemské scény. Ze zahraničních to budou například kultovní The Chemical Brothers, Massive Attack, David Byrne z Talking Heads, Tom Odell nebo John Cale z The Velvet Underground.

Českou scénu budou reprezentovat Tata Bojs s jedinečnou oslavou svých 30. narozenin nebo Sexy Dancers, kteří budou mít na festivalu exkluzivní návrat po 20 letech, a mnoho dalších.

Kompletní program a medailonky hlavních hvězd Metronome festivalunajdete ZDE >>>