Video placeholde

Seriál Safe: Dexter hledá ztracené dítě, podezřelým je úplně každý a na vyřešení záhady je jen 8 dílů

Na první pohled padesátá variace na seriál, v němž se ztratí dítě a následně se mu stane něco zlého (z poslední doby jmenujme alespoň Dark, The Missing, Stranger Things, Broadchurch) – na pohled druhý zajímavá studie podezřelých obyvatel uzavřené komunity „lepších lidí“. Osm dílů britského seriálu Safe Netflix vypustil do éteru 10. května pěkně najednou, ať se seriáloví žrouti napasou.

Hned v prvním dílu se ztratí šestnáctiletá Jenny Delaneyová (a taky její přítel Chris, ačkoli ten se nakonec najde, i když v nepříliš dobrém stavu). Jennin táta Tom, kterého hraje seriálový Dexter Michael C. Hall, to má tím pádem ještě mnohem těžší než dřív: nejen že před rokem ovdověl, má náročnou práci v nemocnici na sále a jeho přítelkyně policistka je stále ještě vdaná za alkoholika, ale navíc začíná při hledání dcery zjišťovat, že svou zesnulou ženu vlastně vůbec neznal a že ta milující, pečující, oddaná bytost měla nejspíš nějaké temné tajemství…

V napínavém, a přesto vlastně „odpočinkovém“ seriálu natočeném podle bestselleru Harlana Cobena (kterému v češtině vyšlo devět tlustých psychothrillerů) není „safe“ vůbec nikdo. Podezřelí jsou naopak všichni – a pod svícnem je jako obvykle největší tma.