Video placeholde

V kůži demonstranta. Podívejte se na 360° video z pražské demonstrace Jednou provždy!

Litujete, že jste nemohli být na pražské demonstraci Jednou provždy!, při které se zaplnila polovina Václavského náměstí? Nemusíte. Natočili jsme pro vás 360° video zhruba z prostřed davu lidí, který zrovna poslouchal projev Miroslavy Němcové. Podívejte se a ve videu se pohybujte pomocí myši.

Na pražském Václavském náměstí protestovaly tisíce lidí proti připravované vládě Andreje Babiše (ANO) s podporou komunistů. Demonstranti zaplnili horní polovinu náměstí od sochy svatého Václava až k tramvajovým kolejím. Na pódiu pronesli proslov nejen politici a umělci, ale i historici, lékař či kněz. Akce nazvaná Jednou provždy! trvala tři hodiny, uspořádala ji iniciativa Milion chvilek pro demokracii. Na závěr zazpívala Dagmar Pecková státní hymnu.

Protesty se nekonaly jen v Praze, ale i v dalších větších městech. Dorazilo na ně většinou několik stovek lidí. Například v Olomouci a Plzni se sešlo asi 500 lidí, v Jihlavě přibližně 400, v Ostravě a Liberci zhruba 300. Protesty byly i na dalších místech. Podle organizátorů se zapojili lidé ve 200 obcích.