Video placeholde

Na demonstraci proti Babišovi se chystá i Chuck Norris. Do ulic vyrazí tisíce lidí po celém Česku

V úterý 5. června se po celém Česku uskuteční demonstrace, na nichž se bude opět protestovat pro Andreji Babišovi a vzniku vlády závislé na KSČM. Na Facebooku svou účast přislíbily desetitisíce lidí. Organizátoři zvou další účastníky vtipným videem s Chuckem Norrisem. Podívejte se na něj v úvodu článku!

Kromě hvězdy akčních filmů se na demonstraci chystají další známé osobnosti. Marek Hilšer, Pavel Fischer, Bára Hrzánová, Marek Orko Vácha, Mikuláš Kroupa, Ester Janečková, či bývalá členka hnutí ANO Kristýna Zelienková – to je jen zlomek řečníků, kteří již přislíbili účast na pražské demonstraci „Jednou provždy“, která se uskuteční v úterý 5. června od 18:00 hodin na Václavském náměstí. Cílem akce je říci „jednou provždy ne“ jakékoliv vládě spojené s komunistickou minulostí – ať už v podobě StB či přímo KSČM. Na akci vystoupí také zástupci opozičních sněmovních stran.

„Oslovili jsme politiky ze všech šesti demokratických sněmovních stran a nabídli jim možnost na akci vystoupit. Chceme, aby ukázali, že jim záleží na vzniku slušné vlády stejně, jako nám občanům. Chceme, aby jejich vystoupení bylo i znakem jednoty opozice co se týká obrany demokratických principů,“ vysvětluje Mikuláš Minář, předseda spolku Milion chvilek pro demokracii.

Svou účast již potvrdili zástupci pěti pozvaných stran, na ČSSD se čeká. Za ODS svou účast přislíbila Miroslava Němcová, za TOP 09 Jiří Pospíšil, Vít Rakušan za STAN, Marian Jurečka za KDU-ČSL a za Piráty svou účast přislíbil Mikuláš Ferjenčík.

Vyjadřovat svůj názor lidé nebudou pouze v Praze či Brně, ale na několika desítkách míst po celé České republice.

„Oslovili jsme všech našich 250 000 signatářů, aby se 5. 6. v 18:00 potkali na náměstí či návsi své obce a dali tak najevo, že nesouhlasí s tím, jaká vzniká vláda a kdo má být v jejím čele. Během pár dní nám potvrdilo setkání více než 150 obcí a další rychle přibývají. Věříme, že jich do úterý bude alespoň 250,“ uvádí Minář.

Jak říkají organizátoři, škatulka „pražská kavárna“ tady rozhodně neplatí, jelikož mají prokazatelně signatáře po celé ČR.