Video placeholde
To nejlepší z Colours of Ostrava 2017!
To nejlepší z Colours of Ostrava 2017!
To nejlepší z Colours of Ostrava 2017!
To nejlepší z Colours of Ostrava 2017!
To nejlepší z Colours of Ostrava 2017!
28
Fotogalerie

Ostravské Hradčany, absintový les, hudební hvězdy i objevy. 10 důvodů, proč jet na Colours of Ostrava

Multižánrový hudební festival Colours už je naprostá legenda. Rok od roku zve větší hvězdy, ale zároveň zde najdete i řadu skvělých hudebníků, o kterých byste se jinak nedozvěděli. Proč na něj vyrazit právě letos?

1) Pharrell Williams

Světoznámý hudebník a producent chrlí jeden hit za druhým. Colours of Ostrava nabízejí skvělou možnost vidět tuto superstar naživo v podstatě za pakatel. Vystoupí se skupinou N.E.R.D., takže to bude mimořádný hudební zážitek a syntéza stylů.

2) Ostravské Hradčany

Snad žádný jiný festival si neužijete pod bývalými vysokými pecemi a plynojemy. Až uvidíte panorama s vítkovickými železárnami, pochopíte, proč jim místní říkají „Hradčany“.

3) Na snídani do Cooltouru

Festivalové ráno nemusíte trávit s ešusem. S Colours spolupracuje spousta institucí včetně kulturního centra Cooltour, které pro festivalové hosty chystá vyprošťovací snídaně za příjemné ceny.

4) Absintový klub Les

Kdo nebyl v Lese, nezažil Ostravu. Během festivalu má klub většinou dveře otevřené až do ranních hodin, takže se tam pravděpodobně dostanete i bez hesla.

5) Přiberte ratolesti

Děti nemusíte nechávat na krku babičce. Když je zrovna nebudou bavit koncerty, můžete je odložit na Dětskou scénu s hlídáním, kde bude o zábavu postaráno. Navíc mají do 140 cm vstup zdarma.

6) Nejúspěšnější hudební festival v Česku

Pokud chcete investovat do návštěvy festivalu, Colours jsou jednoznačná volba. Žádný jiný festival nezískal prestižní ocenění European Festival Awards. Colours patří mezi 10 nejlepších festivalů v Evropě.

7) Bavit se budou všichni

Colours jsou skutečně multižánrový festival. Poslechnete si jazz, electro, africkou hudbu, folk, pop, indie, rock i věci, které se absolutně nedají škatulkovat. Můžete skotačit do rána na Electro stage, schovat se v zákoutí tajemné Fool Moon stage anebo objevovat mladé hvězdy na Fresh stage.

8) Každý rok je překvapení

Festival je úžasný v tom, že nejlepší jsou často ty koncerty, na které člověk vůbec neplánoval jít. Nechte se překvapit, program je vždy skvělý.

9) Ostrava je unikát

Že v Ostravě nic není, jsou zlé pomluvy. Cihlové dělnické domky, porubský socialistický realismus, secese, důlní věže, funkcionalismus a železárny. To vše se nachází v jednom jediném městě.

10) Nemusíte být celý den venku

Pokud bude pršet anebo budete jen unavení, můžete si jít lehnout na odpočinkové pytle do bývalého plynojemu Gong a v klidu si tam zdřímnout. Jsou tam také záchody, takže nemusíte jen na toi-toiky. A nenechte si ujít Bernsteinovu mši, ve které se v Gongu představí Vojtěch Dyk.

Přehled letošní letních festivalů najdete ZDE >>>