Russela Lewise chtějí jeho rodiče deportovat Z Austrálie

Russela Lewise chtějí jeho rodiče deportovat Z Austrálie Zdroj: Twitter

Deportujte našeho syna, žádají okradení penzisté australskou vládu

Syn Jillyho a Tony Lewisových před pěti lety vykradl dům svých rodičů, vybílil jejich účty a půjčil si na jejich jméno desítky tisíc dolarů. Russel si sice bude odpykávat svůj 3,5letý trest ještě dva roky, ale Lewisovi přesto žádají jeho deportaci z Austrálie, aby ho nemuseli už nikdy vidět. Banka z podvodu nejprve obvinila seniory.

Pár si dnes již chtěl užívat důchodu, ale po tom, co je okradl vlastní syn, musel prodat dům a ukončit podnikání. Teď si půjčují peníze, aby mohli zaplatit nájem, a také se starají o svou šestiletou vnučku, protože její otec je za mřížemi. „Prosím, deportujte našeho syna z Austrálie, protože už toho bylo dost a nechceme ho nikdy vidět,“ prohlásila Jilly Lewisová.

Russel vyloupil dům svých rodičů, kteří žijí od roku 1985 v Austrálii, když jeli na dovolenou do rodné Británie. O krádeži se dozvěděli po svém návratu, když jim Commonwealth Bank oznámila, že jejich účty jsou prázdné. Syn si z domu odnesl také televizi, čtyřkolku a klimatizaci. Vyprázdnil účty svých rodičů a půjčil si na ně 47 tisíc dolarů (necelých 785 tisíc korun). Policie u Russela našla při domovní prohlídce také střelné zbraně.

I když byl Russel obviněn z podvodu, Commonwealth Bank nechtěla Lewisovým vysoký dluh odpustit. Věřila, že senioři byli spolupachateli podvodu. Teď po pěti letech banka svůj postup přehodnotila a věnovala páru velký obnos financí. „Je nám líto, do jaké složité situace se Lewisovi dostali. Chceme jim poskytnout částku, díky které se lépe vyrovnají s podvodnou transakcí,“ vyjádřila se Commonwealth Bank.

Lewisovi tvrdí, že v roce 2013 je banka ze zločinu obvinila okamžitě, aniž by se případem dále zabývala. Dnes Commonwealth Bank tvrdí, že ji vzniklá situace velmi mrzí, a začala se případem znovu zabývat, aby jej pochopila. „Chtěli bychom připomenout našim zákazníkům, aby nikdy nenechávali svůj PIN kód v blízkosti platební karty,“ vzkazuje banka.