Video placeholde

Kubera: Po zákazu kouření nás čeká veganství! Stát chce lidi ochočit a řídit až do smrti

Na konci května to bude rok, co je v účinnosti takzvaný protikuřácký zákon. Zvykli jsme si už na hloučky pokuřujících lidí před hospodami nebo to byl rok plný bláznů, jak tvrdí senátor Jaroslav Kubera? Podívejte se na video!

V pořadu Proti Sobě tentokrát jeden z nejznámějších českých kuřáků usedl proti národnímu protidrogovému koordinátorovi Jindřichu Vobořilovi. Podle Vobořila po prvním roce zatím není možné hodnotit, jaké dopady zákon má. A to i přesto, že už existují například čísla Ústavu zdravotnických informací, která říkají, že o 13 procent ubylo infarktů a u nemocí způsobených kouřením klesl počet hospitalizací téměř o deset tisíc případů během pěti měsíců.

Podle senátora Kubery ovšem v případě protikuřáckého zákona nejde vůbec o zdraví, ale o automatickou tendenci státu - hydry, která chce neustále lidi řídit od narození až do smrti. A údajně bude ještě hůř. Na síle teď prý nabývá veganství a hrozí, že státy kvůli zdravotním hlediskům budou chtít omezit spotřebu masa. Víc v pořadu Proti Sobě moderátora Karla Dlabače.