Vstříc novému životu!

Vstříc novému životu! Zdroj: Foto ČTK, Twitter, Profimedia.cz, CBS

Vévodkyně a vévody ze Sussexu a jejich hollywoodský glamour styl
Meghan a Harry
Harry a Meghan
Oslavy 70. narozenin prince Charlese
Princ Harry a Meghan Markle na oficiální oslavě 70. narozenin prince Charlese.
11
Fotogalerie

Děti prince Harryho a nové vévodkyně Meghan budou také Američané

Meghan, vévodkyně ze Sussexu (předtím známá americká herečka Meghan Markle) bude možná mít v blízké budoucnosti děti s jedním z nejpopulárnějších členů britské panovnické rodiny, princem Harrym. Podle amerických zákonů ale bude muset nadále platit daně i v USA a také děti, které se urozenému páru narodí, budou mít dvojí občanství – britské i americké.

Podle amerického práva se i děti narozené občanům USA v zahraničí automaticky stávají občany Spojených států. Případní potomci prince Harryho a vévodkyně Meghan budou mít proto dvojí občanství – britské i americké. Nic na tom nemění ani jejich svatba, která za pozornosti celého světa proběhla 19. května, ani to, že Meghan bude žít v Británii. Pokud zůstane vévodkyně také občankou USA, bude muset platit ve své vlasti nadále i daně.

Jak upozorňuje Alexander Marino z poradenské firmy Moodys Gartner, Spojené státy jsou v rozvinutém světě jedinou zemí, která ukládá daně založené na občanství. Bez ohledu na to, kde americký občan ve skutečnosti bydlí. Vévodkyně Meghan proto bude muset jako občanka USA dál podávat daňové přiznání v Americe. Musí u toho vyplnit i některé formuláře. Pokud by tak neučinila, čeká ji vysoká pokuta.

Nastane tak pikantní situace. Z důvodu možného dvojího občanství, budou mít v budoucnosti daňové a informační povinnosti vůči USA i děti Harryho a Meghan. Pokud se tedy jejich matka nevzdá amerického občanství. To se ale spíše nedá předpokládat.