Metronome Festival Prague

Metronome Festival Prague Zdroj: Metronome Festival Prague

Nepohodlí na festivalech je mýtus. Metronome letos nabídne luxusní restauraci i bezhotovostní platby

Před 27 lety lehla popelem dominanta pražského Výstaviště, slavný Bruselský pavilon. V červnu se na Výstaviště alespoň částečně vrátí jeho atmosféra, na místě bývalého pavilonu vznikne luxusní Bruselská restaurace v rámci Metronome Festivalu Prague. Organizátoři festivalu zvou návštěvníky nejen na hudební hvězdy, ale i špičkový komfort v oblasti služeb, nově letos zavádí například bezhotovostní platby. Festival nabízí zázemí velkoměsta spojené s příjemným zážitkem z hudby a celou řadou zajímavých hudebních interpretů. Metronome Festival Prague proběhne ve dnech 22. – 23. června 2018 tradičně na pražském Výstavišti. Hlavními hvězdami letošního ročníku jsou The Chemical Brothers, Massive Attack, David Byrne, Tom Odell, John Cale, Sexy Dancers nebo Tata Bojs 30.

„Jako festival, který se koná v hlavním městě, chceme od prvního ročníku změnit leckdy vžitý mýtus o nepohodlí, které mají někteří lidé s velkými hudebními festivaly spojené. Proto jsou pro nás špičkové podmínky, služby a nejvyšší komfort prioritou, aby si návštěvníci mohli náš hudební festival užít naplno,“ říká David Gaydečka, producent Metronome Festivalu Prague.

Návrat Bruselského pavilonu

Letos novinkám na Metronome Festivalu vévodí především změny v areálu Výstaviště. Došlo ke zpevnění a rozšíření tzv. Bruselské cesty, díky níž vznikne přirozený festivalový bulvár. V areálu přibyly i nové vodní plochy pro osvěžení a nebude chybět ani upravená zeleň připomínající příjemný městský park a poskytující dostatek přirozených stinných a odpočinkových zón.

Na konci zrenovované Bruselské cesty stával slavný Bruselský pavilon architektů Františka Cubra, Josefa Hrubého a Zdeňka Pokorného, který v roce 1958 hostil na slavném Expu 58 v Bruselu československou expozici a od roku 1960 pak sloužil zejména pro řadu krátkodobých výstav. V roce 1991 shořel při požáru areálu, ale Metronome Festival Prague se rozhodl jeho atmosféru oživit v podobě luxusní restaurace. V režii týmu kuchařů z baru Nebe půjde o plnohodnotnou restauraci s veškerým servisem, v niž hosté mohou počítat s obsluhou, stoly, keramickými talíři, příbory a vším, co nabízí restauraci klasického formátu. V celém areálu bude i dostatek barů nejen s běžným sortimentem, ale i s luxusními drinky a koktejly a desítky gastro stánků s kvalitní gastronomií z celého světa, s velkým výběrem chutí a stylů.

Bezhotovostní platby zkrátí fronty

Novinkou, kterou Metronome Festival Prague v letošním ročníku zavádí, jsou cashless platby. „Jedná se o moderní koncept, který je součástí mnoha zahraničních festivalů. Celá akce díky náramkům s čipem proběhne bezhotovostně, čímž odpadnou dlouhé fronty u stánků a návštěvníci u sebe nemusí nosit hotovost či se například bát o své peněženky. Veškeré transakce jsou díky cashless systému rychlejší a lidé tak mají víc času trávit s přáteli a věnovat se koncertům, kvůli kterým přišli,“ říká Martin Voňka, producent Metronome Festivalu Prague.

Kvalitní zvuk a působivý amfiteátr

Další výraznou oblastí, na níž si Metronome Festival Prague zakládá, je kvalitní zvuk. „Areál stavíme podle studie expertů na akustiku. Hlavní scéna je proto například umístěna tak, že zvuk z ní směřuje do tribun a následně dalších objektů Výstaviště, kde je pohlcován a neodráží se do Stromovky či obytných zón. Navíc tak vznikl přirozený amfiteátr, který návštěvníkům nabídne skvělou atmosféru,“ vysvětluje Martin Voňka.

Unikem mezi velkými festivaly jsou tribuny na sezení s výhledem na hlavní scénu. Pro ty, kteří si nezakoupí lístky na sezení však bude příležitostí k odpočinku rovněž dostatek. „Chceme, aby se u nás návštěvníci cítili co nejpříjemněji, vlastně jako doma. Říkáme, že náš festival je jako obývák, kde vám zahrají ti nejlepší světoví interpreti. Proto jsme se rozhodli přinést obýváky do areálu doslova a chystáme do areálu desítky malých pomyslných obýváčků s pohodlnými křesly, ušáky nebo pohovkami,“ popisuje David Gaydečka. K tomu navíc naproti hlavní scéně vznikne centrální Metronome Bar s dalšími křesly a velkou odpočinkovou zónou.

Komfort v první řadě

Další příležitost k odpočinku, relaxaci a zábavě najdou lidé i v bohatém doprovodném programu. Budou se moci odreagovat nejen u programu jako takového (zahrnující stand-upy, divadla, DJs a další), ale i u sportovních a volnočasových aktivit.

Na pohodlí myslí i hlavní festivalový program, který je navržen tak, že se většina koncertů časově nepřekrývá a návštěvníci nemusí volit, kterým interpretům dají přednost. „Tradičně hlavní hvězdy nabídnou plnohodnotné koncertní vystoupení, často až devadesátiminutové, a jako vždy většina českých interpretů chystá pro diváky speciální vystoupení, které jinde neuvidí,“ říká Barbora Šubrtová, programová ředitelka Metronome Festivalu Prague.

Častým nepohodlím mnoha festivalů jsou toalety, nejčastěji se používají ty přenosné. „To u nás návštěvníci nezažijí. Výborně se nám osvědčily velké toaletní buňky s keramickými toaletami, umyvadly, tekoucí vodou a veškerým dalším vybavením. V areálu jich bude dostatek a díky tomu opět výrazně ubude front a lidé se nemusí obávat o čistotu a pohodlí,“ říká David Gaydečka.