Video placeholde

Takhle Plíšková rozmlátila raketu o stoličku hlavní rozhodčí. Kvůli chybnému rozhodnutí jí nepodala ruku

Nečekaná prohra Karolíny Plíškové v Římě měla ještě nečekanější dohru. Plíšková prohrála s Marií Sakkariovou z Řecka po téměř dvou a půl hodinách 6:3, 3:6 a 5:7, přičemž nasazená šestka dokázala v rozhodujícím setu otočit skóre z 1:3 na 5:4, poté ale i kvůli chybnému výroku čárové rozhodčí prohrála tři hry v řadě, a tím i celý zápas. Plíšková pak nepodala ruku hlavní rozhodčí a roztřískala o její stoličku raketu.

V první sadě neproměnila Plíšková za stavu 5:1 dva setboly a poprvé v utkání přišla o servis, na druhý pokus ale set dopodávala. Ve druhém srovnala z 0:3 na 3:3, ale poté opět ztratila tři hry v řadě.

Na začátku rozhodující sady Češka dvakrát po sobě neudržela své podání, avšak totéž se v jejím průběhu stalo i Sakkariové. Při shodě za stavu 5:5 Plíšková podle televizních záběrů poslala lehkou smeč do kurtu, avšak čárová rozhodčí zahlásila aut.

Světové pětce nepomohly protesty ani přivolání supervizorky. Hru nakonec ztratila a Sakkariová, které na žebříčku patří 42. místo, už si při vlastním podání výhru v premiérovém vzájemném duelu pohlídala.

Zbytek už vidíte ve videu v úvodu článku.

Více o incidentu na iSport.cz >>>