Donald Trump - ilustrační snímek.

Donald Trump - ilustrační snímek. Zdroj: Profimedia.cz

Časopis Time vybral 100 nejvlivnějších lidí světa, je mezi nimi Trump, ale i čtrnáctiletá herečka

Americký časopis Time každý rok zveřejňuje seznam „100 nejvlivnějších lidí světa“. Je to kombinace osob z politiky, byznysu, kultury i dalších oblastí života. V tom posledním, který byl publikován ve čtvrtek 19. dubna, je například i americký prezident Donald Trump, herečka a zpěvačka Jennifer Lopez, švýcarský tenista Roger Federer, podnikatel Elon Musk, šéf Microsoftu Satya Nadella a překvapivě i pouze čtrnáctiletá britská herečka Millie Bobby Brown, která zazářila v seriálu Stranger Things.

Millie Bobby Brown je vůbec nejmladší člověk, který se v seznamu časopisu Time ocitl, a to zejména kvůli vysoké popularitě seriálu Stranger Things, ve kterém Millie skvěle ztvárnila roli Eleven. Podle časopisu má její práce velký vliv zejména na mladší generace, a navíc mladá hvězda dokáže své popularity umně využívat.

Z významných uměleckých celebrit jsou v seznamu ještě Jennifer Lopez, Nicole Kidman, izraelská herečka Gal Gadot či Hugh Jackman.

V kategorii „lídrů“ najdeme ve výběru Time také Donalda Trumpa, britského prince Harryho (ale i jeho nastávající manželku, herečku Meghan Markle), severokorejského vůdce Kim Čong-una, saúdskoarabského korunního prince Mohammada bin Salmána, který reformuje svoji zemi, nebo francouzského prezidenta Emanuela Macrona, který má v druhé polovině května přijet na návštěvu České republiky.

Mezi takzvanými „titány“ se pak ocitl švýcarský tenista Roger Federer, podnikatel-vizionář Elon Musk a například šéf firmy Amazon Jeff Bezos. Ten je v současnosti nejbohatším člověkem planety. U vybraných 100 osobností nechává časopis Time psát jejich portrét lidem, kteří je mají rádi a respektují je. Tenistu Federera proto letos napsal legendární podnikatel Bill Gates, který si ho velmi váží.